Hesabım
    ABD Box Office: Zirvede Distopya Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta değişti. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen "Jumanji: Vahşi Orman", bu hafta yerini kaybederken, listede yalnızca 2 yeni film kendine yer bulabildi.

    Listenin bu haftaki galibi beyaz perdenin gençlik aksiyonu Labirent serisinin son devam halkası Labirent: Son İsyan oldu. Distopik bir dünyada geçen, Dylan O'Brien başrollü hayatta kalma macerası ilk hafta sonunda 23,5 milyon dolar gişe elde etti. Böylece 62 milyon dolar bütçeli film ilk hafta sonundan bütçesinin 3'te 1'ini çıkartmayı başarmış oldu. Listenin 2. filmi klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren Jumanji: Vahşi Orman oldu. Renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, gişesiyle, bütçesini 4'e katlamaya çok yaklaştı. Listenin 3. sırasında western dramı "Vahşiler" yer buldu. Christian Bale başrollü yapım 6. hafta sonunda 10,2 milyon dolar kazandı.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, onu takip eden film vizyonun tek müzikal yapımı oldu. Listenin 4. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal "Muhteşem Showman" yer aldı. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 6. haftasında 9,5 milyon dolar gişe elde etti. İlk yarı geride kalırken, listenin tam ortasında listenin dram filmlerinden biri olan "The Post" yer buldu. Steven Spielberg imzalı, Tom Hanks ve Meryl Streep başrollü basın özgürlüğü draması, 6. hafta sonunda 8,8 milyon dolar elde etti. 50 milyon dolar bütçeli filmin elde ettiği toplam gişe ise 58,5 milyon dolar... Listenin 6. sırasında vizyonun savaş filmi "12 Savaşçı" yer buldu. Marvel'ın şimşek tanrısı Thor'u Chris Hemsworth'ü terör örgütü El-Kaide ile karşı karşıya getiren savaş filmi 2. hafta sonu kapanışını 8,6 milyon dolar ile yaptı. Listenin 7. sırasında da bir aksiyon yer buldu. Büyük bir soygunun iki farklı cephesini gözler önüne seren Gerard Butler'lı aksiyon filmi "Den of Thieves" 2. haftasını 8,3 milyon dolar ile geride bıraktı. 

    Listenin son 3'ünü açan film 13 dalda adaylık kazanarak 2018 Oscar'a damgasını vuran "Suyun Sesi" oldu. Guillermo del Toro imzalı fantastik aşk filmi, 9. hafta sonunda 5,7 milyon dolar gişe elde etti. Listenin 9. filmi bir animasyon harmanı aile filmi oldu. Hugh Grant ve Brendan Gleeson gibi yıldızları kadrosunda bulunduran "Paddington 2", 3. hafta sonu kapanışını 5,5 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin son filmi ise 4,2 milyon dolar ile Hint dram "Padmaavat" oldu.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top