Hesabım
    "Cebimdeki Yabancı": Bu Oyunu Oynamak Cesaret İster!

    "Cebimdeki Yabancı"nın yıldızları rolleri kadar cesur olamadı.

    Usta oyuncu Serra Yılmaz imzalı Cebimdeki Yabancı için geri sayım sürüyor. Herkesin cep telefonlarını masaya bırakarak maskelerini indirdiği masum bir oyunun nasıl tehlikeli bir hale geleceğini izleyeceğimiz psikolojik gerilim filminin yıldızları, rolleri kadar cesur olamadı. Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız, oyunu gerçek hayatta oynayıp oynayamayacaklarına cevap verdi.

    BKM, Frigo Film ve İmaj ortak yapımcılığındaki "Cebimdeki Yabancı" masumane bir akşam yemeğinde bir araya gelen yedi arkadaşın hayatlarının kara kutusu olan cep telefonlarını masaya bırakarak tüm sırlarını açığa döktükleri bir oyuna başlamalarıyla gelişen olayları konu ediniyor. Bakalım filmin oyuncuları oyunu oynamayı göze alabilir miymiş?

    Filmde oyunu başlatan Banu karakterine hayat veren Belçim Bilgin, filmin içinde yer almamış olsaydı hiç düşünmeden bu oyunu oynamayı kabul edeceğini ancak tecrübe edinmiş biri olarak oyunu oynamaya cesaret edemeyeceğini söylüyor. Sinan rolündeki Şükrü Özyıldız, "Her insanla ilişki kurarken başka bir sıfata bürünüyorsunuz. Benim herkese hitap şeklim, onlarla aramdaki enerji ve de paylaştıklarım farklı olur. Bunu da o insanla saklı tutmak, korumak isterim. Bu da çok normal bir refleks; bu yüzden oynamam" derken, ekipten en esprili cevap Serkan Altunorak’tan geliyor. Monopoly ve Tabu gibi daha eğlenceli oyunlar varken filmdeki oyunu oynamaya gerek olmadığını söyleyen Serkan Altunorak; "İlişkide bir şeyi öğrenmek için oyuna ne gerek var ki? Bir şeyi sormak istiyorsanız, bir derdiniz varsa iki yetişkin olarak iletişim kurarak bunu çözebilirsiniz" diyor.

    Filmde Tuba karakterine hayat veren Leyla Lydia Tuğutlu ise oynamaya cesaret edebileceğini, fakat başkasının sırlarının açığa çıkmasını istemeyeceği için bu oyununun oynanmaması gerektiğini düşünüyor. “Cesaret etmesi biraz zor olur” diyen Buğra Gülsoy’a göre hepimizin özel hayatları, cep telefonlarının içinde. Bir dostuyla karşılıklı paylaştığı özelin başkasıyla paylaşılmayacağını söyleyen Gülsoy için bu oyunu oynamaya cesaret etmek biraz zor olabilir. “Bence ‘Cebimdeki Yabancı’daki oyunu gerçek hayatta oynamaya gerek yok” diyen Şebnem Bozoklu’ya göre filmin izleyicilerinin çok büyük bir çoğunluğu bu oyunu oynamayı deneyecek.

    Cep telefonlarının hayatımıza girişiyle birlikte yaşadığımız birbirimize yabancılaşmayı masaya yatıran film, 7 arkadaşın akşam yemeği için toplanması ile başlıyor. Herkes sofranın başında oturmuş sohbet etmekte, şen kahkahalar eşliğinde yemek yemekteyken, Banu bir oyun fikrini ortaya atar. Oyun oldukça basittir; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacaktır. Yedi dostun maskelerinin ardındaki hayatlarını ile cep telefonlarını ortaya koymaları ilişki dengelerini altüst eder. Bunca zaman çok yakın dost olduklarını düşünün grup aslında birbirlerine yabancıdır. Birbirleri hakkındaki gizler ortaya çıktıkça, işler iyice karanlık bir yöne girecektir...

    "Cebimdeki Yabancı" 2 Şubat 2018 tarihinde seyircilerle buluşacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top