Hesabım
    Denzel Washington’ın Bir Sonraki Projesi “A Journal For Jordan” Olacak!

    2 Oscar ödüllü oyuncunun yöneteceği yeni film belli oldu.

    “Malcolm X”, “Philadelphia” ve “Training Day” gibi filmlerden tanıdığımız 2 Oscar ödüllü oyuncu Denzel Washington yönetmenliğe alışmış gibi görünüyor. Oyuncunun “Antwone Fisher” ve “The Great Debaters”tan sonra çektiği 3. film olan “Fences” geçtiğimiz sene 4 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Yönetmenliğe fazla ara vermek istemeyen Washington bir sonraki filmi için hazırlıklara başladı.

    Denzel Washington bir sonraki yönetmenlik denemesinde Dana Canedy’nin çok satan kitabı “A Journal for Jordan”ı filmleştirecek. Bu sene “Roman J. Israel, Esq.” ile Oscar’a aday gösterilen oyuncu, bir başka Oscar adayıyla bir araya gelecek. 4 dalda Oscar’a aday gösterilen “Mudbound” filminin senaristlerinden Virgil Williams kitabı senaryoya uyarlayacak. Bu senenin iki Oscar adayına, yine Oscar ödüllü yapımcı Todd Black eşlik edecek. Black, “The Equalizer”, “The Magnificent Seven” ve “Fences” gibi birçok filmde Washington’la birlikte çalışmıştı.

    Kitabın konusu şöyle: 2005 yılında Astsubay Kıdemli Başçavuş Charles Monroe King, Irak’taki savaştan geri dönemeyebileceği için oğlu için günlük tutmaya başlar. 14 Ekim 2006’da yol kenarındaki bir bomba yüzünden hayatını kaybeder. 200 sayfayı aşan günlük yarım kaldığında King’in oğlu yedi aylıktır. A Journal for Jordan, bir annenin, oğlunun henüz konuşamadığı zaman kaybettiği babasıyla ilgili yazdığı bir mektuptur. Ayrıca bir babanın hiç tanıyamadığı oğluna verdiği öğütleri ve ettiği duaları içerir. Son olarak, birbirlerini çok sevmiş fakat çok erken ayrılmış Dana ve Charles’ın hikayesidir.

    Ödüllü isimlerin bir araya geleceği proje şimdiden vizyona gireceği senenin ödül sezonuna damga vuracak gibi görünüyor. Denzel Washington’ın, diğer yönetmenlik denemelerinde olduğu gibi bu filmde de kamera karşısına geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top