Hesabım
    Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Jürisi Belli Oldu!

    29. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin "Ulusal Uzun Film Yarışması" seçici kurulu açıklandı.

    29. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Uzun Film Yarışması jürisi belli oldu. 19-29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak olan 29. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada ödül alan yapımları belirleyecek olan jüri üyelerine Barış Pirhasan başkanlık edecek.

    Ödüllü yönetmenin başkanlığını üstlendiği seçici kurulda geçtiğimiz yıl Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında “Rüzgârda Salınan Nilüfer” filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülüne hak kazanan Songül Öden, "Masumiyet" adlı film ile Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği ve İsrail Uluslararası Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödüllerini almış olan Güven Kıraç, “Ağaçtaki Kız” adlı romanı bu sene 68. Berlin Film Festivali kapsamında Berlinale ve Frankfurt Kitap Fuarı ortak çalışması olan Books at Berlinale programına seçilen 12 edebi eserden biri olan Şebnem İşigüzel ve görüntü̈ yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı film “İki Çizgi”nin dünya prömiyerini 65. Venedik Film Festivali’nde yaptığı, “Kumun Tadı” ve “Toz Bezi” filmlerinin uluslararası ilk gösterimlerini Berlin Film Festivalinin Forum Bölümünde gerçekleştirdiği, “Gözümün Nuru” adlı filminin Moskova Uluslararası Film Festivalinde jüri özel ödülüne değer bulunduğu Meryem Yavuz olacak.

    29. Ankara Uluslararası Film Festivali’ne yarışmalar ve gösterimler için www.filmfestankara.org.tr/basvuru adresinden 23 Şubat 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Festival kapsamında ulusal uzun film yarışması en iyi film ödülü 50.000 TL, en iyi ilk film ödülü 10.000 TL; ulusal belgesel film yarışmasında birincilik ödülü 20.000 TL, ikincilik ödülü 10.000 TL, üçüncülük ödülü 5.000 TL; ulusal kısa film yarışmasında birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 5.000 TL, üçüncülük ödülü 2.500 TL olarak belirlendi. Ulusal uzun proje geliştirme desteği yarışmasında ise dereceye girecek olan iki film projesinin her birine 30.000 TL para ödülü verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top