Hesabım
    Margot Robbie'li "Ben, Tonya" İçin Geri Sayım!

    Margot Robbie başrollü "Ben, Tonya" haftaya Cuma sinemalarda!

    Margot Robbie başrollü buz pateni dramı Ben, Tonya için geri sayım başlıyor! Güzel oyuncuya Oscar adaylığı kazandıran kara komedi-dram filmi gerçek bir hikayeden beyaz perdeye taşınıyor. Buz pateni sporunun göründüğü kadar da narin ve huzurlu bir arka dünyası olmadığını gözler önüne seren "Ben, Tonya", efsanevi buz pateni sporcusu Tonya Harding'in hikayesini anlatıyor.

    Tonya Harding buz patenine gönül vermiş ve hırslı bir sporcudur. Buz pateni sporunda giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içindedir. İki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan Tonya, eski eşinin de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan'ı sakatlaması için birini  tutar. Ancak komplonun ortaya çıkması ile birlikte ödeyeceği bedeller Tonya için bir hayli zorlu olacaktır...

    Annesiyle sorunlu ilişkisi, memnun olmadığı evliliği ve hak ettiği halde alamadığını düşündüğü puanlarla boğuşup duran Tonya Harding ve eski eşi Jeff Gillooly, tarihin en kötü anılan olimpiyat sabotaj skandallarından birine imza atmışlardı. 

    "Triple axel" hareketini tamamlayabilen Amerikalı ilk kadın sporcu olarak tarihe geçen Harding'i Margot Robbie'nin canlandırdığı filmde, Jeff Gillooly'ye ise Kaptan Amerika’nın silah arkadaşıyken beyni yıkanarak ona sırt çeviren, ardından tekrar doğru yolu bulan Bucky Barnes rolü ile iyice tanınan Sebastian Stan hayat veriyor. Harding'in tatminsiz annesini Allison Janney canlandırırken, rakip sporcu Nancy Kerrigan'a ise Caitlin Carver hayat veriyor.

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre ödülünü kazanan, En İyi Kadın Oyuncu dahil olmak üzere 3 dalda da Oscar adaylığına layık görülen "Ben, Tonya" haftaya Cuma, yani 16 Şubat'ta ülkemizde vizyonda olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top