Hesabım
    "Türkiye Benim de Vatanım" Belgeselinin Galası Yapıldı

    Çekimleri Bakü, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Malatya'da gerçekleştirilen belgesel seyirciyle buluştu.

    15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan olayların kardeş ülke Azerbaycan gözüyle beyazperdeye aktarıldığı “Türkiye Benim de Vatanım” belgeseli seyircilerin karşısına çıktı. Azerbaycanlı sanatçı, işadamı ve bazı vatandaşların o geceye dair izlenimlerini içeren, Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların 15 Temmuz’da yaşadıkları olayları da tanıkların gözünden aktaran belgeselin yapımını Malatya Uluslararası Film Festivali üstleniyor.

    Tanıtımı Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın evsahipliğinde gerçekleşen belgesel, 10 Şubat 2018 Cumartesi akşamı seyircilerin karşısına çıktı. Çekimleri Bakü, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Malatya'da gerçekleştirilen belgeselin gala gösterimine Türkiye - Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile belgesel de yer alan 15 Temmuz Darbe Girişimi gazilerinden Malik Shabanov’un yanı sıra Azerbaycan ve Türkiye'den de çok sayıda davetli katıldı.

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtuluş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın gönderdikleri telgraflarının okunmasının ardından galanın açılış konuşmasını Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer yaptı. 

    15 Temmuz Darbe Girşimi sonrası Azerbaycan’da Elçin Musaoğlu ile yaptıkları görüşme sonucundan Elçin Musaoğlu’nun; “Türkiye düşerse biz de düşeriz” ifadesinden çok etkilendiğini aktaran Köçer, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin festival kapsamında yapımını üstlendiğini dile getirdi. Köçer’den sonra söz alan filmin yönetmeni Elçin Musaoğlu, “15 Temmuz'a benzer bir olayı Azeriler de 1990 yılında yaşadı. Rus orduları, tanklar Bakü'nün sokaklarını işgal etti. O gece biz 170'den fazla şehit verdik. Yani çok benzer bir hadise. 15 Temmuz'da da ben o geceyi hatırladım, aynı hisleri yaşadım. Türkiye bizden uzak olsa da vatanımızdır. Türkiye’nin o günkü acısını yüreğimizde hisettik" dedi.

    "Türkiye Benim de Vatanım" belgeseli 11 ve 12 Şubat tarihlerinde Malatya Avşar Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top