Hesabım
    75. Venedik Film Festivali'nin Jüri Başkanı Guillermo del Toro!

    75. Venedik Film Festivali'nde jüriye usta yönetmen başkanlık edecek.

    4 Oscar adayı Guillermo del Toro Venedik Film Festivali'nde jüri başkanı olacak. Bu yıl Oscar yarışında 13 dalda adaylıkla başı çeken Suyun Sesi'nin usta yönetmeni, bu yıl 75. yaşını kutlayacak olan festivalin jürisinin başında yer alacak.

    Meksikalı yönetmenin jüri başkanı olması kararı Venedik Bienali yönetim kurulu tarafından verildi. Ünlü yönetmenin Venedik festivalinin direktörü Alberto Barbera'nın tavsiyesiyle seçildiği belirtildi. 29 Eylül-8 Ağustos arasında gerçekleşecek olan film festivalinde Altın Aslan ödülünün sahibini belirleyecek olan seçici kurula usta yönetmen Guillermo del Toro başkanlık edecek.

    Usta yönetmen del Toro başkanlık haberi hakkında; "Venedik'te jüri başkanı olarak hizmet etmek, saygı ve minnettarlıkla kabul ettiğim muazzam bir onur ve sorumluluktur. Venedik dünya sinemasının penceresidir ve onun gücünü ve kültürel alakasını kutlama fırsatı sunuyor" dedi.

    Festival direktörü Alberto Barbera ise; "Guillermo del Toro, cömertliği, geçmiş veya gelecekteki filmlere olan sevgiyi ve duyguları harekete geçiren, insanları etkileyebilen ve aynı zamanda onları yansıtacak türde bir sinema sevgisini temsil ediyor. Hayat dolu hayal gücü, eşine rastlanmayan hassasiyeti ve imge gücüne olan inancı sayesinde, sevginin ve korkunun bir arada yaşayabileceği harika bir evreni yarattı" diye konuştu.

    İlk olarak 1997 yılında Mimic filmiyle Venedik Film Festivali'ne katılmış olan usta yönetmen, Oscar'ın gözdelerinden olan "Suyun Sesi" ile geçen sene Venedik Festivali'nde Altın Aslan ödülünü kazanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top