Hesabım
    Ethan Hawke, Nikola Tesla’ya Hayat Verecek!

    Ünlü mucit Nikola Tesla'nın hayatı film oluyor.

    4 Oscar adayı oyuncu Ethan Hawke’ın yeni projesi belli oldu. Başarılı oyuncu yeni filmi “Tesla”da mucit Nikola Tesla’yı canlandıracak.

    Biyografi filmi, Sırp kökenli Amerikalı mucidin hayatını, AC motoru icadını ve Thomas Edison’la olan amansız rekabetini konu alacak. Son yıllarda birçok filmde izleme şansı bulduğumuz Ethan Hawke, Nicholas Hoult ve David Bowie’den sonra Hollywood’da Nikola Tesla’ya hayat veren 3. isim olacak. Tesla geçtiğimiz sene “The Current War” filminde Hoult ve 2006 yapımı “Prestij” filminde Bowie tarafından hayat bulmuştu.

    “Tesla” önümüzdeki günlerde Berlin Film Festivali kapsamındaki Avrupa Film Pazarı’nda (European Film Market) alıcı bulmaya çalışacak. Filmin yönetmenliğini “Hamlet”, “Cymbeline”, “Deney” ve “Marjorie Prime” gibi filmlerin yönetmeni Michael Almereyda üstleniyor. Ethan Hawke dışında oyuncu kadrosu belli olmayan filmin senaryosunu da yönetmen Almereyda yazıyor. Filmin yapımcıları arasında Uri Singer, Isen Robbins, Christa Campbell ve Lati Grobman bulunurken, yürütücü yapımcı görevini Jeff Rice üstleniyor. “Tesla”nın prodüksiyonunun önümüzdeki ilkbaharda New York’ta başlaması bekleniyor. Filmin vizyon tarihi ise henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top