Hesabım
    4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buluyor!

    4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın sonuçları 18 Şubat’ta belli olacak.

    Siyer Vakfı, geleneksel hale getirdiği Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 4. yıl çalışmaları 18 Şubat’ta ödül töreni ile taçlanıyor.

    "En Güzel'in (sas) Sözleri" temalı 4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasına, 343 eserin başvuruda bulundu. Abdulhamit Güler, Eda Tezcan, İhsan Kabil, Kubilay Erkan Yazıcı, Seyid Çolak ve Sinan Sertel'den oluşan ön jürinin belirlediği filmlerin arasından ana jürinin seçtiği başvurulara, kısa film, senaryo ve animasyon kategorilerinde toplam 100.000 TL ödülün verilecek.

    Kısa film kategorisi jüri heyetini Filistinli yönetmen Emat Burnat, İngiltere'den İslam Alimleri ve Kutsal Topraklar üzerine filmleriyle tanınan yönetmen Ovidio Abdullatif Salazar, Hindistan'dan yönetmen Salim Ahmed, Ali Osman Emirosmanoğlu, Atalay Taşdiken, Bahadır Yenişehirlioğlu, Sibel Eraslan ve Şafak Tavkul oluştururken, senaryo kategorisi jürisini ise Ahmet Mercan, Emre Konuk, Elif Eda Karagöz, Gökhan Yorgancıgil, İskender Pala, Yıldız Ramazanoğlu ve Yusuf Ziya Gökçek oluşturuyor.

    Başladığı 2014 yılında 50 filmin katıldığı Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması'na 2. yılda 103 film katıldı. Festival, 2016 yılında uluslararası bir kimlik kazandı ve 30 yakın ülkeden 143 yönetmen ve yapımcının filmlerinin katılımıyla tamamlandı. Siyer Vakfı tarafından düzenlenen yarışma için her yıl bir tema açıklanıyor ve yönetmenlerin filmlerini bu temaya uygun olarak hazırlanması gerekiyor. 

    İlk sene Safa Önal, ikinci sene Hasan Nail Canat, üçüncü sene Mustafa Akkad'ın onur konuğu olduğu ödül töreninde bu sene onur konuğu Filistin’in mücadelesinin sembolü haline gelen Hanzala karakterinin babası Naci el-Ali olacak. Naci el-Ali ile ilgili bir tanıtım filmi gösterilecek ve onuruna Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa’ya bir plaket verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top