Hesabım
    ABD Box Office: Kral Öldü, Yaşasın Black Panther!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Geçtiğimiz hafta itibariyle zirveyi geri kazanmış olan "Özgürlüğün Elli Tonu" bu hafta zirveye yeniden veda ederken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri, Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının sinyallerini daha ön satış aşamasında rekor kırarak vermiş olan yeni nesil süper kahraman filmi, box office tarihinin en iyi 5. hafta sonu açılışı rakamına ulaşmayı başardı. Marvel'ın Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası açılışını 192 milyon dolar ile yaptı. Böylece "Black Panther" en yakın rakibini 11'e katlamış oldu. Listenin 2. sırasında animasyon macera "Tavşan Peter" yer buldu. Hayvanları modern hayata yerleştiren ve insani özellikler kazandıran yeni modern fabl örneği, 2. hafta sonu kapanışını 17,2 milyon dolar ile yaptı. Animasyon film böylece bütçesini çıkartmaya yalnızca 2 milyon dolar uzaklıkta kaldı. Listenin 3. sırasında yer alan film ise eleştirmenler tarafından yerden yere vurulsa da kendine has seyirci kitlesini kaybetmeyen "Grinin Elli Tonu" oldu. Serinin erotik aşk hikayesini sonlandıran son devam halkası olan Özgürlüğün Elli Tonu, 2. hafta sonu kapanışını 16,9 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 55 milyon dolarlık bütçesini çıkartmayı başarmış olan devam halkası, yine de serinin gişede en düşük performansı sergileyen filmi konumunda yer alıyor.

    Listenin ilk 3'nün geride kalmasıyla birlikte listede aşkın izleri de siliniyor. Listenin 4. sırasında Jumanji: Vahşi Orman yer alıyor. Klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren, renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 7,9 milyon dolarlık hafta sonu gişesiyle, 90 milyon dolarlık bütçesini 4'e katlamış durumda. Listenin tam ortasında yer alan film ise Clint Eastwood'un yeni yönetmenlik ürünü "15:17 Paris Treni" oldu. Usta yönetmen ve oyuncunun gerçek bir terör saldırısı kurtuluşunu, olayın gerçek kahramanlarıyla beyaz perdeye aktardığı film, 2 hafta sonu kapanışını 7,6 milyon dolar ile yaptı. 30 milyon dolar bütçeli filmin, kendi bütçesini çıkaracağı ön görülüyor. Listenin ikinci yarısını, vizyonun tek müzikal yapımı açıyor. Listenin 5. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal "Muhteşem Showman" yer alıyor. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 9. hafta sonunda 5,1 milyon dolar gişe elde etti. Film böylece 84 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaştı. Listenin 7. filmi vizyonun tazeleri arasından çıktı. Seyircilerini tarih öncesi çağlara götüren ve ilk insanların maceralarını anlatan animasyon "Taş Devri Firarda", açılışını 3,1 milyon dolar ile gerçekleştirdi.

    Listenin son 3'ünü, beyaz perdenin gençlik aksiyonu Labirent serisinin son devam halkası Labirent: Son İsyan açtı. Distopik bir dünyada geçen, Dylan O'Brien başrollü hayatta kalma macerası 4. hafta sonunda 2,5 milyon dolar gişe elde etti. Böylece 62 milyon dolar bütçeli filmin bütçesini çıkartmak için yalnızca 8 milyon dolara ihtiyacı kaldı. Listenin 9. sırasında listenin tek korku filmi olan "Winchester" yer buldu. Usta oyuncu Helen Mirren'ı başrolüne yerleştiren korku filmi, 3. hafta sonu kapanışını 2,2 milyon dolar ile yaptı. Listenin son sırasında ise bir kez daha seyircilerini eski zamanlara götüren bir film yer alıyor. Dillere destan efsaneyi beyaz perdeye taşıyan "Samson" ilk hafta sonunda 1,9 milyon dolar elde etti.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top