Hesabım
    16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor!

    Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 16.’sını düzenliyor.

    Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere 16. kez yola koyuluyor. Filmmor Kadın Kooperatifi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, İzmir Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Kadın Emeği Kolektifi DerneğiOrtadoğu Sinema Akademisi Derneği ve Adana Kadın Platformu dayanışması ile hayata geçirilen 16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde izleyiciler “kadın yönetmenlerin” “kadın filmlerinden” öte, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadınların, 21. yüzyılın ustalarının “sinemayla dansını” izleme olanağı bulacak.

    10 Mart’ta İstanbul’da başlayacak festival, 10 Mayıs’a kadar Trabzon, İzmir, Antalya, Bodrum, Mersin, Adana, Diyarbakır dahil 8 şehirde kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor. Festival Baharı, Filmmor’un ardından, Uçan Süpürge ile devam edecek. Türkiye ve dünyadan 48 filmle birlikte söyleşiler, atölyeler, toplu gösterimlerle dolu dolu bir program sunacak festival bu yıl: “Ne Söz Biter, Ne Yol, Ne de Düş” diyor.

    16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali; 8 şehirde, 2 ay boyunca tüm gösterimler ve etkinliklerini, bu yıl da ücretsiz olarak kadınlarla buluşturacak. Film programında; Kadınların Sineması; Komşu Komşunun Filmine Muhtaç seçkisi; Kadınlar Vardır; Bedenimiz Bizimdir: Cinsel Taciz; Cins-iyet-ler; Toplu Gösterim: Fiona Tanbölümleri altında gösterilecek filmlere ek olarak Çocuklara Özel Seans var. Etkinliklerde ise Kendine Ait Biz Cüzdan: Yeni Kuşak Kadın Yapımcılar ve Vakti Geldi: Film Endüstrisinde Cinsel Taciz panelleri, Kısa Film Atölyesi, Feminist Bellek: Kate Millett ve Şirin Tekeli özel etkinliği ön plana çıkıyor. Kadınlar Vardır forumunda sinema sektörü bileşenleriyle buluşmalar ve söyleşiler düzenlenecek.

    Festival şehirler ve tarihleri; İstanbul, 10-17 Mart; Antalya, 23-25 Mart; İzmir, 30 Mart-1 Nisan; Trabzon, 6-8 Nisan; Bodrum 13-15 Nisan, Mersin 20-22 Nisan, Adana 27-29 Nisan, Diyarbakır, 4-6 Mayıs. Filmmor’un ardından, Festival Baharı; Uçan Süpürge ile 17 Mayıs’a kadar sürecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top