Hesabım
    “Dope”un Yönetmeninden “Black Hole” Uyarlaması!

    "Black Hole" çizgi romanının uyarlaması için Rick Famuyiwa ile anlaşıldı.

    2015 yapımı “Dope” filmiyle ve “The Chi” dizisiyle tanıdığımız yönetmen Rick Famuyiwa’nın gelecek projesi belli oldu. Ödüllü Amerikalı yönetmen “Black Hole” çizgi romanını beyazperdeye uyarlayacak. Famuyiwa’nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği projenin yapımcısı Arnon Milchan olacak.

    Charles Burns’ün yazdığı, 1995-2005 yılları arasında 12 sayı boyunca devam eden “Black Hole” çizgi romanları, 1970’li yıllarda Kuzeybatı Pasifik’te yaşayan bir grup lise öğrencisini konu alıyor. Grup, gizemli ve cinsel yolla bulaştığı anlaşılan ‘Bug’ isimli bir hastalık keşfeder. Gençler hastalık yüzünden fiziksel mutasyon geçirdiği için toplum bununla baş etmeye çalışır. Harvey, Ignatz ve Eisner ödüllerini kazanan serinin sıkı bir hayran kitlesi bulunuyor.

    2005 yılından bu yana planlanan “Black Hole” uyarlaması birçok kez el değiştirdi. Film ilk başta Neil Gaiman ve “Ucuz Roman”ın yardımcı yazarı Roger Avery’nin kaleme aldığı senaryoyla, Alexandre Aja’nın yönetmenliğinde uyarlanacaktı. Daha sonra yıllarca yapım şirketi Paramount projeyle ilgilendi ve hatta yönetmen olarak 2 Oscar adayı David Fincher düşünülüyordu fakat uyarlama hiçbir zaman yapım aşamasından çıkamadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top