Hesabım
    Epik Savaş Filmi "Direniş Karatay"a Eypio İmzalı Şarkı!

    İlk Selçuklu dönem filmi "Direniş Karatay"a rap sanatçısı Eypio imzalı parça yapıldı.

    Direniş Karatay'a Türk rap sanatçısı Eypio imzalı parça geldi. Temelini Selçuklu döneminden alan ve tanıtımlarında yer bulan savaş sahneleriyle heyecan yaratan "Direniş Karatay" için yapılan "Bura Anadolu" parçasının müziği ise Saki Çimen'e ait.

    İlk Selçuklu dönem filmi olan "Direniş Karatay", dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı'nı ve döneme damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini güçlü ve incelikli bir senaryo ile beyaz perdeye aktarıyor.Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu "Direniş Karatay", yerli epik yapımlara yeni bir soluk getirmeyi vadediyor.

    "Direniş Karatay"da Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine Yurdaer Okur, Türkan'a Burcu Özberk, Kutay'a Alperen Duymaz ve genç Mevlana'ya Furkan Palalı hayat veriyor. Emir Celaleddin Karatay'ı ise Mehmet Aslantuğ canlandırıyor.

    Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...

    Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin kurulduğu, savaş sahnelerinde 1000'e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldığı, 65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibinin özel koreografileri ile görev aldığı "Direniş Karatay", bu Cuma seyirci ile buluşacak!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top