Hesabım
    Pera Müzesi'nden Yeni Program: "Altın Madalya: Sporda Kadın"

    Pera Müzesi "Altın Madalya: Sporda Kadın" programını izleyiciye sunuyor.

    Pera Film'in “Altın Madalya: Sporda Kadın” programı 10 Mart'ta başlıyor! Kadın sporcuların birbirinden farklı ve hayranlık uyandırıcı hikâyelerini bir araya getiren Altın Madalya: Sporda Kadın programı Dünya Kadınlar Günü kapsamında 10 Mart – 28 Nisan 2018 tarihleri arasında seyircilerin karşısına çıkacak.

    Program kapsamında kurgudan belgesele farklı türleri bir arada sunan seçki, spor alanında başarı yakalamış kadınların gücünü ve dayanıklılığını gözler önüne seriyor. Program kapsamında gösterime giren dokuz yapım, sporcu kadınların başarı yolundaki tutkulu mücadelelerini yansıtırken, önyargıları da sorgulatmayı amaçlıyor. 

    birbirine aşık iki sporcunun hikâyesini, 1980 Olimpiyat Seçmeleri’nin gerilimli ortamına taşıyan En İyi Atlet (Robert Towne, 1982), 2010 yılında Avrupa Şampiyonu olan Siirtli güreşçi Evin Demirhan’ın yaşadıklarını mercek altına alan Siirt’in Sırrı (İnan Temelkuran, Kristen Stevens, 2012), dünyaca ünlü tenisçi kardeşlerin içyüzünü perdeye yansıtan Venus ve Serena (Maiken Baird, Michelle Major, 2012), orta mesafe koşucusu Sarah’ın yirmili yaşlarda aldığı evlilik kararının ardından yaşadığı kaygıları aktaran Sarah Koşmak İstiyor (Sarah Prefers to Run), bir kadın futbol takımının öyküsünü merceğine alan Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü (New Generation Queens: A Zanzibar Soccer Story), sporun kas gücü, dayanıklılık, mücadele, kararlılık ve kuvvetle olan ilişkisine yer veren Mükemmel (Perfect), kendine ve ailesine yapılan tehditlere göğüs gererek ülkesi Pakistan’ı uluslararası duvar tenisi yarışmalarında temsil eden Maria Toorpakai'nın öyküsüne odaklanan Başsız Kız (Girl Unbound), iki kadının bedenlerinin sınırlarını zorlayan yolculuğunu konu alan  Kan Yolu (Blood Road) ve dünyanın en iyi uzun mesafe koşucularının yetiştiği Kenya’nın Iten yöresinde kadınların spor sayesinde yaşadıkları bölgenin sosyoekonomik yapısını nasıl değiştirdiklerini anlatan 01:05:12. En Uzun Yarış (01:05:12. The Longest Race) seçki kapsamında seyircilerle buluşacak.

    Pera Film’in Altın Madalya: Sporda Kadın programı, 10 Mart - 28 Nisan 2018 tarihleri arasında ücretsiz izlenebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top