Hesabım
    "Direniş Karatay"dan Hacı Bektaş-i Veli Şiiri!

    Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sesinden bir Hacı Bektaş-i Veli şiiri...

    Direniş Karatay'dan Hacı Bektaş-i Veli şiiri videosu geldi. Hacı Bektaş-i Veli'nin şiiri olan “Dostumuzla Beraber Yaralanır Kanarız”ı filmin oyuncularından Bahadır Yenişehirlioğlu okudu. Tarihte bir yolculuk için hazırsanız, "Direniş Karatay" yarın sinemalarda olacak.

    Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu "Direniş Karatay" Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin kurulduğu, 65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibinin özel koreografileri ile görev aldığı dev bir prodüksiyon. Fragmanlarında yer alan etkileyici savaş sahneleriyle dikkat çeken epik film, Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini anlatıyor.

    1237'de Kayseri'de verdiği bir ziyafette zehirlenerek öldürülen Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...

    "Direniş Karatay"da Emir Celaleddin Karatay'ı  Mehmet Aslantuğ canlandırırken, Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine Yurdaer Okur, Türkan'a Burcu Özberk, Kutay'a Alperen Duymaz ve genç Mevlana'ya Furkan Palalı hayat veriyor.

    İlk Selçuklu dönem filmi olan "Direniş Karatay" yarın sinemalarda!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top