Hesabım
    Solo Joker Filmi İkonik Karakterin Kimliğini Açıklayacak!

    Solo Joker projesinin izleyeceği hikaye belli oldu.

    DC Comics'in ikonik kötü adamı Joker'in köklerine dönüyoruz. Felekten Bir Gece'nin yönetmeni Todd Phillips'in yönetmen koltuğuna oturacağı solo Joker filmi, Batman'in ezeli düşmanı olan ikonik karakterin geçmişine bir bakış sunacak ve Joker'e dönüşümünü ele alacak.

    1980'lerin Gotham City'sinde geçecek olan film, şehrin suç dünyasını gözler önüne seren cesur ve sert bir film olacak. The Wrap'de yer alan habere göre; filmin hikayesi Alan Moore ve Brian Bolland imzalı grafik roman The Killing Joke'tan uyarlanacak. Grafik romanda Joker'i başarılı bir stand-up komedyeni olarak görüyoruz. Şakalarına hiç gülünmeyen ve fakirlikle boğuşan adam, başına gelen kimi talihsizlikler sonucunda aklını yitiriyor ve Gotham'da terör estiren, suçun prensi olan Joker'e dönüşüyor.

    Filmin yapımcıları arasında usta yönetmen Martin Scorsese de yer alırken, filmin senaryosunu ise Phillips'le birlikte "8 Mil"in senaristi Scott Silver üstlenecek. DC Comics ve Warner Bros. işbirliğinin henüz adı konulmamış olan yeni markasının ilk filmi olacak olan solo Joker filmi, DC Comics sinematik evrenini genişletecek ve karakterleri canlandıracak yeni oyuncularla yeni hikayeler oluşturacak olan bir serinin ilki olacak. 

    Daha önce Heath Ledger, Jack Nicholson ve Jared Leto gibi isimler tarafından ikonikleştirilen karakterin şimdiye kadarki beyaz perde yansımalarından daha farklı bir Joker göreceğimiz açıklanmış olsa da, henüz ikonik kötü adamı kimin canlandıracağı belirsizliğini koruyor. Rol için ilk olarak Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio'nun ismi geçerken, ünlü yıldız kendini bu yarıştan çıkarmıştı. Ardından yönetmen Phillips sık sık rolün Joaquin Phoenix'in olmasını istediğini dile getirmişti. Phoenix 2010 yılında Yenilmezler'in Hulk'ını canlandırması için düşünülen favori isimdi ancak rolü reddetmişti. Marvel'ın Doktor Strange'ini canlandırması için de uzun süre ikna çabaları sürmüş ancak oyuncu kabul etmemişti. Marvel'ın ardından DC de şansını denemiş ve "Batman v Superman: Dawn of Justice" filminde Lex Luthor rolü için oyuncuya teklif götürmüştü. Ancak Phoenix bu rolü de reddetmişti. Eğer usta oyuncu Joker rolünü kabul ederse, bu büyük bir değişim olacaktır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top