Hesabım
    Box Office: Yerli Komedi Yine Zirvede!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 9-11 Mart haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Ailecek Şaşkınız", bu hafta da zirveyi kaybetmedi. Geçtiğimiz hafta sonunda listede 3 yeni film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi de sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan Ailecek Şaşkınız oldu. İlk hafta sonunda tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olmayı başaran yerli komedi filmi, 2. hafta sonunda da başarısını devam ettirdi ve 586.323 seyirci tarafından izlendi. Listenin 2. filmi vizyonun taze yapımları arasından çıktı. İlk Selçuklu dönem filmi olan Direniş Karatay açılışını 62.615 seyirci ile gerçekleştirdi. Böylece vizyonun tazeleri arasından en yakın rakibine fark atmış oldu. Listenin 3. filmi ise yerli sinema ve ekranların başarılı isimlerinden Kıvanç Tatlıtuğ başrollü Hadi Be Oğlum oldu. Çocuğuyla bağ kurma çabasıyla ve geçmişindeki yaralarla boğuşan bir babanın hikayesini izlediğimiz yerli dram filmi 4. hafta kapanışını 54.136 seyirci ile yaptı. 

    Listenin 4. sırasında Jennifer Lawrence başrollü Kızıl Serçe yer buldu. Akademi ödüllü genç yıldızı ölümcül bir Rus ajanına çeviren casusluk filmi, 2. hafta sonunda 33.124 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin tam ortasında Amerika'da fırtınalar estiren, Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther yer buldu. Süper kahraman filmi 4. hafta sonunda 31.175 seyirci ile kapanış yaptı. Amerika'da 1 milyar dolarlık hasılat elde eden film, şimdiden ABD'nin en çok hasılat elde eden 10. film olmayı başardı. Listenin ikinci yarısını ise vizyonun tazelerinden biri açtı. Yepyeni animasyon macera Küçük Kahramanlar açılışını 25.985 seyirci ile yaptı. Listenin 7. filmi de vizyonun yerli komedileri arasından çıktı. Demet Akbağ ve Zafer Algöz başrollü aile komedisi "Görevimiz Tatil", 3. hafta sonu kapanışını 21.438 seyirci ile gerçekleştirdi.

    Listenin son 3'ünü açan yapım da vizyonun taze yapımlarından biri oldu. 10 yıllık bir aradan sonra gelen devam halkası "Ziyaretçiler: Gece Avı" açılışını 19.181 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasını vizyondaki 2. hafta sonunu kutlayan "Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın" aldı. Bir kuşun hayatından kesitler sunan animasyon 2. hafta sonunda 15.911 seyirciyi sinema salonlarına çekti. Listeyi sonlandıran film de bir animasyon oldu. Modern fablların yepyeni örneği "Tavşan Peter", ülkemizdeki 3. hafta sonu kapanışını 13.825 seyirci ile yaptı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top