Hesabım
    "Kuluçka" İstanbul Film Festivali'nde!

    "Amatör" ruhlu "Kuluçka", festivalde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışıyor.

    Mehmet Selçuk Bilge imzalı Kuluçka 37.İstanbul Film Festivali'nde yarışıyor. Paralel evrenler arasında süregiden tuhaf bir yolculuk vadeden "mikro bütçeli" film, 8 aylık bir ön çalışmanın ardından, ekibin ulaşım ve beslenme giderleri dışında başka bir masraf gerçekleştirilmeden toplam 16 günde çekildi.

    2007 yılından beri Türkiye'nin önemli sanat akademilerinde oyunculuk eğitimi  veren yönetmen Bilge'nin öğrencilerinin, filmin oyuncu kadrosunun büyük bölümünü  oluşturduğu film ilgi çekici konusuyla öne çıkıyor.

    Gılgamış Destanı, Alice Harikalar Diyarında ve Andersen Masalları'nı “camp” ve “trash” bir atmosferde iç içe geçiren "Kuluçka", iki farklı dünyada geçen, çoğu kez tuhaf, zaman zaman da gizemli ve ürkütücü bir masal.

    Rüya ailesini kaybettikten sonra büyükannesiyle birlikte yaşamaya başlamıştır. İtalya’ya gitme hayalini gerçekleştirebilmek için para biriktirmeye çalışan Rüya günün birinde büyük bir keşif yapar. Büyükannesinin evinde farklı bir evrene açılan bir geçit vardır. Rüya bir süre sonra kaçmaya çalıştığı dünyanın mı, yoksa içinde kaybolduğu düşler ormanının mı daha tehlikeli olduğuna karar veremeyecek duruma gelir. Hayallerine ulaşabilme umuduyla, orman sakinlerinin verdiği görevleri tamamlamaya çalışırken, bir yandan da büyükannesinin önüne çıkardığı engellerle mücadele edecektir...

    Dilara Tekin, Nur Ertem, Gökhan Tercanlı, Stefani Terziyan ve Sercan Can'ın seyircilerle buluşacağı filmin senaryosunu, sanat yönetmenliğini ve görüntü yönetmenliğini de yönetmen Bilge'nin kendisi üstleniyor. "Kuluçka", Beyoğlu Sineması'nda 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 13:30 da gösterimde olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top