Hesabım
    HBO Dizisi My Brilliant Friend’e İlk Bakış

    İddialı roman uyarlamasından ilk kareler geldi

    HBO

    Elena Ferrante’nin çok satan romanından ekrana uyarlanan My Brilliant Friend’in ilk iki karesi görücüye çıktı. Sekiz bölümden oluşan uyarlama dizi, HBO ekranlarında izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    Kitaplarla dolu bir evde yaşayan Elena Greco, en yakın arkadaşı Lila’nın ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmasıyla sarsılır. Çocukluğundan bu yana birlikte olduğu insanı kaybeden Elena, bilgisayar başına oturur ve ikisi arasındaki dostluğu satırlara dökmeye başlar. Elena, en yakın arkadaşının gizemini çözmeye çalışırken beklemediği gerçeklerle yüzleşecektir.

    Çekimleri İtalya’da tamamlanan My Brilliant Friend, iki farklı dönemde geçiyor. Başkarakterlerin iki farklı dönemine, önce genç oyuncular Elisa Del Genio ve Ludovica Nasti; sonrasında ise Margherita Mazzucco ve Gaia Girace hayat veriyor. Tüm bölümlerin yönetmen koltuğunda ise Saverio Costanzo var.

    My Brilliant Friend romanı, Ferrante’nin dört kitaptan oluşan serisinin ilk yapıtı. 2012 yılında basılan romanı 2013, 2014 ve 2015 yıllarında gelen üç roman daha izledi. HBO’nun, serinin geri kalan üç romanını da farklı diziler halinde ekrana aktaracağı yönünde söylentiler var.

    Dizinin senaryosunu Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci ve Saverio Costanze kaleme alıyor.

    Eduardo Castaldo
    Eduardo Castaldo
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top