Hesabım
    “Deadpool”, Çin Prömiyerini İki Yıl Geç Yapıyor!

    Film, prömiyerini iki yıl sonra Pekin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

    Tüm dünyada 2016 yılında vizyona giren ve seyircilerden tam not alan süper kahraman filmi “Deadpool”, Çin’de yasaklandığı için vizyona girmemişti. Film, prömiyerini ilginç bir şekilde iki yıl sonra, Pekin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

    Çinli hayranların mahrum kaldığı film açıklanmayan sebeplerden dolayı ülke çapında gösterime girmemişti. Tahminlere göre filmin fazla seksi veya düzeni sarsıcı bulunduğu düşünülüyor. Filmler için herhangi bir yaş sınırlama sistemi olmayan Çin, vizyona girecek filmlerin genel izleyiciye hitap etmesini bekliyor.

    Herhangi bir şekilde sansürlenmeyeceği açıklanan film, 15-22 Nisan tarihleri arasında 8. Pekin Uluslararası Film Festivali’nde prömiyer yapacak. Festivalin, seçkin, klasik ve fazla izlenmeyen filmleri barındıran ‘Pekin Film Panorama’ bölümünün bir parçası olacak filme, “Logan”, “Avatar” “Titanic” “O / It” “Kapan / Get Out”, “Büyük Budapeşte Oteli” ve Akira Kurosawa’nın restore edilmiş “Yedi Samuray” filmi eşlik edecek.

    Festival jürisinde Amerikalı yönetmen Rob Cohen, Çinli oyuncu Duan Yihong, Tayvanlı aktris Shu Qi, Polonyalı besteci Jan Kaczmarek, Romanyalı yönetmen Calin Peter Netzer ve İsveçli yönetmen Ruben Ostlund yer alıyor. Jüri başkanı ise daha önce açıklandığı üzere Çinli yönetmen Wong Kar-wai olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top