Hesabım
    The Crown’ın Yapımcıları Claire Foy’dan Özür Diledi

    Maaş tepkisine yanıt geldi

    Geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir panelde The Crown’ın yürütücü yapımcılarından Suzanne Mackie’nin yaptığı maaş açıklaması gündem yaratmaya devam ediyor. Son olarak yapım şirketi Left Bank Pictures’ın, dizinin başrol oyuncularından özür dilediği bir bildiri yayınlandı.

    INTV konferansı sırasında gerçekleşen söyleşide Suzanne Mackie, ücret eşitsizliğine dair konuşmuş ve örnek verirken The Crown’ın başro​​l oyuncularını örnek vermişti. Böylece başrol Claire Foy’un iki sezon boyunca Matt Smith’ten daha az maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Haber, bir haftadır büyük bir tepkiyle karşılanırken Smith ve Netflix’in kaşeler arasındaki farklı bağışlaması için kampanyalar dahi başlatıldı.

    The Crown’ın yapım şirketi Left Bank Pictures ise yaptığı bir açıklamada Claire Foy ve Matt Smith’ten özür diledi. Metinde oyuncular için “hiç hataları yokken kendilerini medya fırtınasının ortasında buldular” ifadesi yer aldı. Bütçe ve maaşlardan kendilerinin sorumlu olduğunu belirten şirket, böyle bir dengesizlikten oyuncuların sorumlu tutulamayacağını söyledi. Left Bank Pictures ayrıca eşit ücret mücadelesine katıldıklarını, ERA 50:50 ile görüşmelere başladıklarını ve Time’s Up hareketiyle diyalog kurmak istediklerini duyurdu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top