Hesabım
    Anthony Hopkins'li "King Lear"dan İlk Kare!

    Oscar ödüllü Anthony Hopkins'i Kral Lear yapan yeni uyarlamadan ilk kare yayınlandı.

    Anthony Hopkins'li yeni Kral Lear uyarlamasından ilk görüntü geldi. William Shakespeare'in unutulmaz eseri Kral Lear'ın yeni film uyarlamasında başrolleri Oscar ödüllü usta oyuncu Hopkins ile yıldızı Lady Macbeth ile parlayan Florence Pugh üstleniyor.

    Yaşlanmakta olan Kral Lear, topraklarını 3 kızı arasında paylaştırmaya karar verir. Yaşça büyük olan kızları Goneril ve Regan, süslü sözlerle kralın aklını çelerken, en küçük kızı Cordelia ise ablalarının entrikaları sonucunda babası tarafından reddedilir. Onu gerçekten seven tek kızını uzaklara gönderen ve dalavereci, çıkarcı kızlarına ülkeyi teslim eden kral, bu kararı ile hem kendisinin hem de ülkesinin kaderini mühürler. Kralın kararı, trajediyi ve felaketleri beraberinde getirecektir...

    BAFTA adaylığı bulunan yükselen yıldız Pugh'un Cordelia'yı canlandırdığı filmin kadrosu da bir hayli sağlam. Kralın kurnaz kızlarını Oscar ve BAFTA ödüllü Emma Thompson ile Oscar adaylığı bulunan Emily Watson canlandırırken, Kent Kontu'na Emmy adayı Jim Carter, Oswald'a Emmy ödüllü Christopher Eccleston, Cornwall Dükü'ne Altın Küre adayı Tobias Menzies, Albany Dükü'ne Anthony Calf ve Kral Lear'ın soytasınına Karl Johnson hayat verecek. Edgar'ı Sherlock'un karizmatik Jim Moriarty'si olarak ünlenen Andrew Scott canlandırırken, Edmund'a ise John Macmillan hayat verecek.

    Yönetmen koltuğunda Emmy adayı Richard Eyre'nin oturduğu tarihi film, bu ilkbaharda BBC Two'da yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top