Hesabım
    ABD Box Office: Zirvenin Yeni Bir Sahibi Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Vizyona girişinden beri rekor üstüne rekor kıran "Black Panther" bu hafta itibariyle zirveyi kaybederken, listede 4 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri yeni nesil kahramanlarla eski usül hikayeyi kaldığı yerden devam ettiren Pasifik Savaşı: İsyan oldu. Dünyayı ele geçirmeye gelen Kaiju ırkına karşı bir kez daha Jaeger pilotlarını göreve çağıran devam halkası açılışını 28 milyon dolar ile yaptı. Film böylece ilk haftasından bütçesinin 5'te 1'ini çıkarmış oldu. Listenin 2. sırasındaki film Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının ardından rekordan rekora koşan yeni nesil süper kahraman filmi, 6. hafta sonunda 16,6 milyon dolar gişe yaptı. Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası bu hafta itibarıyla 630 milyon dolar gişesi ile listedeki 50 film arasında en yüksek gişeye sahip olan film oldu. Listenin 3. filmi vizyonun sakin yapımları arasından geldi. Andrew ve Jon Erwin imzalı aile filmi "I Can Only Imagine" 2. hafta sonu kapanışını 13,8 milyon dolar ile yaptı. 7 milyon dolar bütçeli film, 2. haftasından bütçesini beşe katlamayı başarmış oldu. 

    Listede ilk 3 geride kalırken, 4. sırada vizyonun taze animasyonlarından "Cüce Dedektif Şerlok" yer buldu. Sevimli bahçe cücelerini gizemli bir maceraya sürükleyen animasyon devam halkası açılışını 10,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin tam ortasında vizyonun aksiyon filmlerinden Tomb Raider yer aldı. Fenomen video oyununun Alicia Vikander'lı yeni nesil beyaz perde uyarlaması 2. hafta sonu kapanışını 10,4 milyon dolar ile yaptı. 94 milyon dolar bütçeli aksiyon filmi, Lara Croft karakterini seksi bir maceracıdan, mücadeleci ve güçlü bir kadına dönüştürüyor. Listenin 6. sırasında bol yıldızlı fantastik aile filmi Zamanda Kıvrılma yer aldı. Genç bir arkadaş grubunun paralel evrenlerde gezdiren ünlü roman uyarlaması, beyaz perdedeki macerasının 3. hafta sonunda 8 milyon dolar elde etti. Listenin 7. sırasında, ilk 10'un tek eşcinsel aşk filmi olan Love, Simon yer buldu. Amerika'da genel izleyicinin karşısına çıkan ilk gey aşk filmi olmasının yanı sıra, 13 yaş sınırına inebilen nadir eşcinsel filmlerinden biri olduğu için de önem kazanan yapım, 2. hafta sonu kapanışını 7,8 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 17 milyon dolar bütçeli dramatik komedi filmi, ergenlik sancılarını, cinsel kimliğini keşfetmeye çalışan bir delikanlı üzerinden ele alıyor. 

    Listenin 8. sırasında "Paul, Apostle of Christ" yer buldu. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan dini yapım, açılışını 5 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. sırasında Rachel McAdams ve Jason Bateman başrollü aksiyon komedi filmi "Game Night" yer aldı. Hafta sonunda 4,1 milyon dolar gişe elde eden film, 5. haftası itibariyle 60,8 milyon dolar kazanmayı başarmış oldu. Listenin son filmi ise 4,1 milyon dolar hafta sonu gişesi ile "Midnight Sun" oldu.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top