Hesabım
    Stephen King'in Tommyknockers Uyarlamasını Kimler Yapıyor?

    İsimler netleşmeye başladı..

    Gün geçmiyorki Stephen King'in bir çok satan kitabının daha, televizyona ya da beyaz perdeye uyarlama haberi gelmesin. Bu kez uyarlanacak olan kitap, Türkçe'ye Şeffaf ismiyle çevrilen 1987 yılında basılan The Tommyknockers isimli kitap.

    Bu kez heyecanlanmamıza neden olan isimler ise; Korku Seansı'na (Conjuring) yönetmen ve yapımcı olarak imza atan James Wan ve It'in yapımcılarından biri olan Roy Lee. Bu ikili yanlarında bir de, The Tommyknockers'ı 1993'te televizyona mini dizi olarak uyarlayan yapımcı Larry Sanitsky'yi alarak ellerini güçlendiriyorlar.

    Stephen King'in Carrie ve Cinnet gibi çok satan kitaplarından biri olan The Tommyknockers (Şeffaf), yazarın bir itirafına göre nasıl yazıldığı hatırlanmayan romanlarından biriymiş. 80'lerde alkol sorunu yaşayn King, Kujo da dahil olmak üzere birçok kitabını, nasıl yazdığını hatırlamadığını söylemiş.

    Wikipedia'daki bilgiye göre; Türkçe çevirisinde "Şeffaf" adı verilen Tommyknockers kelimesi 1820'lerde Pensilvanya'da ve Kaliforniya'da altına hücum döneminde ellerinde çekiçle madenlerde bulunduğu düşünülen korkutucu küçük adamlara deniliyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top