Hesabım
    ABD Box Office: Zirvede Bilim Kurgu Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Vizyona girişiyle gişeye yerleşen "Pasifik Savaşı: İsyan" bu hafta itibariyle zirveyi kaybederken, listede 2 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri usta yönetmen Steven Spielberg imzalı Başlat Ready Player One oldu. Sanal dünya ile gerçekliği harmanlayan bilim kurgu macerası açılışını 41,2 milyon dolar ile yaptı. Listenin 2. sırasında da vizyonun tazelerinden biri yer aldı. Aldatılan bir kadının ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne seren Taraji P. Henson başrollü Acrimony, açılış haftasında 17,1 milyon dolar kazandı. Listenin 3. sırasındaki film Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının ardından rekordan rekora koşan yeni nesil süper kahraman filmi, 7. hafta sonunda 11,2 milyon dolar gişe yaptı. Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası 650,6 milyon dolar gişesi ile listedeki 50 film arasında en yüksek gişeye sahip olan film konumunda...

    Listenin 4. filmi vizyonun sakin yapımları arasından geldi. Andrew ve Jon Erwin imzalı aile filmi "I Can Only Imagine" 3. hafta sonu kapanışını 10,7 milyon dolar ile yaptı. 7 milyon dolar bütçeli film, 3. haftasından bütçesini sekize katlamayı başarmış oldu. Listenin tam ortasında yeni nesil kahramanlarla eski usül hikayeyi kaldığı yerden devam ettiren Pasifik Savaşı: İsyan yer buldu. Dünyayı ele geçirmeye gelen Kaiju ırkına karşı bir kez daha Jaeger pilotlarını göreve çağıran devam halkası 2. hafta sonu kapanışını 9,2 milyon dolar ile yaptı. Film böylece bütçesinin 3'te 1'ini çıkartmaya yaklaştı. Listede ilk yarı geride kalırken, 6. sırada vizyonun animasyonlarından "Cüce Dedektif Şerlok" yer buldu. Sevimli bahçe cücelerini gizemli bir maceraya sürükleyen animasyon devam halkası 2. hafta sonu kapanışını 7 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 7. sırasında, ilk 10'un tek eşcinsel aşk filmi olan Love, Simon yer buldu. Amerika'da genel izleyicinin karşısına çıkan ilk gey aşk filmi olmasının yanı sıra, 13 yaş sınırına inebilen nadir eşcinsel filmlerinden biri olduğu için de önem kazanan yapım, 3. hafta sonu kapanışını 4,8 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 17 milyon dolar bütçeli dramatik komedi filmi, ergenlik sancılarını, cinsel kimliğini keşfetmeye çalışan bir delikanlı üzerinden ele alıyor. 

    Listenin son 3'ünü vizyonun aksiyon filmlerinden Tomb Raider açtı. Fenomen video oyununun Alicia Vikander'lı yeni nesil beyaz perde uyarlaması 3. hafta sonu kapanışını 4,7 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. sırasında bol yıldızlı fantastik aile filmi Zamanda Kıvrılma yer aldı. Genç bir arkadaş grubunun paralel evrenlerde gezdiren ünlü roman uyarlaması, beyaz perdedeki macerasının 4. hafta sonunda 4,6 milyon dolar elde etti. Listenin son sırasında "Paul, Apostle of Christ" yer buldu. Vizyondaki 2. haftasını kutlayan dini yapım, 3,5 milyon dolar ile kapanış yaptı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top