Hesabım
    Massachusetts’te Köleliği Kaldıran Elizabeth Freeman’ın Hayatı Film Oluyor!

    Filmin yürütücü yapımcılığını ünlü oyuncu Octavia Spencer üstleniyor.

    Açtığı dava ile Massachusetts eyaletinde köleliğin dolaylı olarak kaldırılmasını sağlayan Elizabeth Freeman’ın hayatı, Oscar ödüllü oyuncu Octavia Spencer’ın yürütücü yapımcılığında filmleştiriliyor.

    Mumbet olarak da bilinen Elizabeth Freeman, yeni onaylanan eyalet anayasasında geçen “Her insan özgür ve eşit yaratılmıştır”, ibaresini duyduktan sonra özgürlük davası açan ve kazanan ilk Afro Amerikalı köledir. Bu davayla birlikte, 1781 yılında Massachusetts Eyaleti Yargıtayı, köleliğin eyalet anayasasıyla tutarsız olduğuna hükmetmiştir. Bu karar ile birlikte Massachusetts eyaletinde kölelik dolaylı olarak kaldırılmıştır. Film, Jana Laiz ve Ann-Elizabeth Barnes ikilisi tarafından yazılan “A Free Woman on God’s Earth” kitabından uyarlanıyor.

    “Mumbet” filmi, 2011 yapımı “Part Time Fabulous” filminin yönetmeni Alethea Root tarafından yönetilecek. Senaryo ise ödüllü “Wunderkinder” filminin senaristi Stephen Glantz’in imzasını taşıyacak. Kim Waltrip’in yapımcılar arasında yer aldığı filmin oyuncu kadrosuna dair bir açıklama yapılmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top