Hesabım
    37. İstanbul Film Festivali Başlıyor!

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin 37.si başlıyor.

    Bu yıl da sinemaseverlere usta yönetmenlerin yeni filmlerinden genç ustalara, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan filmlerden klasik başyapıtlara zengin bir program sunan 37. İstanbul Film Festivali start veriyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali 6 Nisan’da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.

    18 bölümde 200’e yakın filmin gösterimlerinin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı, usta sinemacılarla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşiler, festival sohbetleri ve özel etkinlikleriyle festival 12 gün boyunca İstanbullulara sinema heyecanını yaşatacak. 37. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye ve dünya sinemasının en yeni ve en nitelikli örneklerinin gösterimlerinin yanı sıra özel gösterimler, dijital deneyimler, konserler, sergiler de yer alıyor.

    37. İstanbul Film Festivali açılış heyecanı 6 Nisan Cuma akşamı, Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda yaşanacak. oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin, yönetmen Aram Gülyüz ve yapımcı Arif Keskiner'e Sinema Onur Ödülleri’nin, Cevdet Pişkin’e ise Sinema Emek Ödülü'nün takdim edileceği törenin ardından festival, Andrew Haigh’in yönettiği ve Charlie Plummer’a Venedik’te En İyi Genç Oyuncu ödülü getiren Lean on Pete filmiyle başlayacak. Açılış filmi "Lean On Pete" eşzamanlı olarak 6 Nisan Cuma akşamı 21.30’da Beyoğlu’nda Atlas Sineması ile Kadıköy’de Rexx Sineması’nda da gösterilecek. 

    Festivalin etkinlikleri de bu yıl bir hayli yoğun. Sinema tarihinin en saygın yönetmenlerinden Ingmar Bergman’ın doğumunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Bergman’ın yönettiği Türkiyeli yönetmenler tarafından seçilen 9 başyapıt, festival programında Volvo Car Turkey sponsorluğundaki Bergman 100 Yaşında bölümünde yer alıyor. Festivalin bu yıl Onur Ödülü verdiği Osman Şahin, Aram Gülyüz ve Arif Keskiner, duayen sinema yazarı Atilla Dorsay’ın moderatörlüğünde bir araya geliyor. İzleyicilere festivalin coşkusunu yaşatacak sergiler de sinemaseverleri bekliyor olacak.

    37. İstanbul Film Festivali biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebiliyor. Biletler festival boyunca tüm festival sinemalarından da alınabilecek. Daha fazla bilgi için film.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top