Hesabım
    ABD Box Office: "Sessiz Bir Yer"den Başarılı Açılış!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Vizyona girişiyle gişeye yerleşen "Başlat Ready Player One" bu hafta itibariyle zirveyi kaybederken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri farklı hayatta kalmak için seslerinden vazgeçen bir ailenin korku dolu mücadelesini anlatan Sessiz Bir Yer oldu. Emily Blunt ve aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstlenen John Krasinski'nin başrollerini paylaştığı korku filmi açılışını 50 milyon dolar ile yaparak daha ilk haftasında bütçesini 3'e katlamayı başarmış oldu. Listenin 2. sırasını alan yapım usta yönetmen Steven Spielberg imzalı Başlat Ready Player One oldu. Sanal dünya ile gerçekliği harmanlayan bilim kurgu macerası 2. hafta sonu kapanışını 25 milyon dolar ile yaptı. Film beklentilerin bir hayli altında kalmış durumda... Listenin 3. sırasında da vizyonun tazelerinden biri yer aldı. Amerikan komedisi "Blockers", açılışını 21,4 milyon dolar ile yaparak bütçesini ilk haftasından aşmayı başardı.

    Listenin 4. sırasındaki film Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının ardından rekordan rekora koşan yeni nesil süper kahraman filmi, 8. hafta sonunda 8,4 milyon dolar gişe yaptı. Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası 665,3 milyon dolar gişesi ile  sinema tarininin en yüksek gişeye sahip 3. filmi konumunda... Listenin tam ortası, vizyonun sakin yapımları arasından çıktı. Andrew ve Jon Erwin imzalı aile filmi "I Can Only Imagine" 4. hafta sonu kapanışını 8,3 milyon dolar ile yaptı. 7 milyon dolar bütçeli film, 4. haftasından bütçesini 10'a katlamayı başarmış oldu. Listenin ikinci yarısını, objektifine kadınları yerleştiren bir film aldı. Aldatılan bir kadının ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne seren Taraji P. Henson başrollü Acrimony, 2. hafta sonunda 8 milyon dolar kazandı. Listenin 7. sırasında ise politik gerilim filmi "Chappaquiddick" yer buldu. Her üyesi farklı bir trajedi yaşayan Kennedy ailesinin bir diğer üyesi Senatör Ted Kennedy'nin sebebiyet verdiği araba kazası etrafında şekillenen film, 6,2 milyon dolar ile açılış yaptı.

    Listedeson 3'e gelindiğinde, 8. sırada vizyonun animasyonlarından "Cüce Dedektif Şerlok" yer buldu. Sevimli bahçe cücelerini gizemli bir maceraya sürükleyen animasyon devam halkası 3. hafta sonu kapanışını 5,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 9. sırasında yeni nesil kahramanlarla eski usül hikayeyi kaldığı yerden devam ettiren Pasifik Savaşı: İsyan yer buldu. Dünyayı ele geçirmeye gelen Kaiju ırkına karşı bir kez daha Jaeger pilotlarını göreve çağıran devam halkası 3. hafta sonu kapanışını 4,9 milyon dolar ile yaptı. 150 milyon dolar bütçeli filmin şu ana kadar elde ettiği 55 milyon dolarlık gişe göz önünde bulundurulduğunda, bütçesini çıkartıp çıkartamayacağı merak konusu... Listenin son sırasında ise Wes Anderson imzalı animasyon "Köpek Adası" yer aldı. Köpeğini bulabilmek için ıssız bir adaya sürüklenen bir çocuğun duygu yüklü hikayesi hafta sonunda 4,6 milyon dolar gişe elde etti.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top