Hesabım
    "Black Panther"den Dev Gişe Rekoru!

    Marvel'ın yeni alametifarikası "Black Panther" yeni bir rekora daha imza attı.

    Marvel'ın yeni nesil kahramanı Black Panther rekor kırmaya devam ediyor. Marvel sinematik evreninin 3. evresinde tanıştığımız süper kahraman Black Panther'ın solo beyaz perde macerası sinema tarihine adını altın harflerle kazıyor. Şu ana dek dünya çapında toplam 1,299 milyar dolar gişeye ulaşan süper kahraman filmi, sinema tarihi boyunca dünya çapında en çok gişe elde eden 10. film konumunda yer alıyor. Bununla da yetinmeyen "Black Panther", geçtiğimiz hafta itibariyle ABD gişelerindeki gelirini 665,3 milyon dolara çıkartarak, Amerikan gişelerinde en çok para kazanmış 3. film olan Titanik'i de geride bırakmış bulunuyor. 

    Dünya çapındaki gişe rakamlarına göre bakılırsa, dünyanın en çok kazanan 10. filmi olan "Black Panther"ın 9. sırayı alması için, 1,332 milyar dolar gişesi olan "Star Wars: Son Jedi"ı geçmesi gerekli. Amerikan gişelerinde ise "Black Panther", "Titanik"i geride bırakarak 3. sırayı alırken, "Star Wars: Son Jedi" ise listenin 7. sırasında yer alıyor. "Black Panther"ın Amerika'nın en çok gişe elde eden 2. filmi olmak için ise Amerikan gişelerinde 760,5 milyon dolar elde eden "Avatar"ı geçebilmesi gerekiyor. 

    Her koşulda "Star Wars: Güç Uyanıyor", "Black Panther"in üstünde kalacağı net olan tek yapım. Zira dünya çapında 2 milyar dolar gişe elderek listenin 3. sırasını alan "Star Wars: Güç Uyanıyor", Amerikan gişelerinde de 936,6 milyon dolar kazanarak ABD yerli gişe sonuçları listesinin de ilk sırasını alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top