Hesabım
    “Full Metal Jacket”ın Yıldızı R. Lee Ermey Hayatını Kaybetti!

    “Full Metal Jacket” ile tanınan R. Lee Ermey’in Altın Küre adaylığı bulunuyordu.

    “Full Metal Jacket” filminin Topçu Çavuşu Hartman'ı olarak tanıdığımız Amerikalı oyuncu R. Lee Ermey 74 yaşında aramızdan ayrıldı. Aktörün menajeri, Ermey’in zatürre sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

    R. Lee Ermey’i, Altın Küre adaylığı kazandığı “Full Metal Jacket” dışında birçok önemli rolde izledik. Bu roller arasında 2003 yapımı “Teksas Katliamı”, David Fincher imzalı “Yedi / Se7en” ve “Oyuncak Hikayesi” animasyon serisi yer alıyordu. Aktör, filmografisindeki 60’tan fazla filme ek olarak, “The Grim Adventures of Billy & Mandy”, “SpongeBob SquarePants”, “The Simpsons” ve “Family Guy” gibi dizilere sesiyle dahil oldu. Başarılı oyuncunun ilk filmi ise Francis Ford Coppola’nın efsanevi filmi “Kıyamet / Apocalypse Now”dı.

    R. Lee Ermey, “Full Metal Jacket” filminde normalde yalnızca teknik danışman olarak görev alacaktı. Ancak Ermey’in oluşturduğu eğitici kaset Stanley Kubrick’i o kadar etkiledi ki, yönetmen oyuncuyu Topçu Çavuşu Hartman rolünde kadroya dahil etti. Kubrick, Ermey’in diyaloglarını kendi yazmasına, düzenlemesine ve doğaçlama yapmasına müsaade etti. Bir sahneyi onlarca kez tekrar çekmesiyle ünlü yönetmen, olağandışı bir durum olarak Ermey’in sahnelerinde genelde yalnızca iki veya üç kez tekrara başvurdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top