Hesabım
    Elle Fanning'li "Mary Shelley"den Fragman Var!

    Elle Fanning başrollü biyografi "Mary Shelley"den fragman yayınlandı.

    Elle Fanning başrollü biyografi Mary Shelley'den fragman yayınlandı. Yıldızlı kadrosuyla baş döndüren filmde kendi kuşağının en yetenekli yıldızlarından biri olarak gösterilen Fanning'e başrolde “The Limehouse Golem” ve “Aşk ve Gurur + Zombiler” gibi filmlerde boy gösteren genç yıldız Douglas Booth eşlik ediyor.

    “Game of Thrones”un Arya Stark’ı Maisie Williams ve Stannis Baratheon’ı Stephen Dillane, Joanne Froggatt, Bel Powley, Ben Hardy, Tom Sturridge, Hugh O'Conor ve Ciara Charteris gibi isimleri de kadrosunda bulunduran film Toronto, Torino, Dubai ve Göteborg gibi film festivallerinde seyirci karşısına çıktı.

    Dünyaya kült roman Frankenstein'ı armağan eden yazar olarak edebiyat tarihine kazınan Mary Shelley'nin romanı yazma süreci de bir o kadar büyüleyicidir. Ünlü felsefeci babası ile 18. yüzyıl Londra'sında büyüyen Mary Wollstonecraft Godwin, dünyada kendi izini bırakmaya kararlı bir hayalperesttir. Büyüleyici şair Percy Shelley ile tanışınca bohem ve ihtiraslı bir aşka atılır. Yaşanan tutkulu ve trajik olaylar Mary'yi şekillendirecek ve gotik başyapıtına ilham kaynağı olacaktır. 

    Kahramanının kurgusal ruhuyla bütünleşen "Mary Shelley", kendi içsel şeytanlarını çağları etkileyecek bir romana kanalize eden, çığır açıcı bir kadının öyküsünü anlatıyor. Filmin yönetmenlik koltuğunda ise 2012 yapımı “Vecide” filmi ile BAFTA’ya aday gösterilen Suudi Arabistanlı yönetmen Haifaa Al-Mansour oturuyor.

    "Mary Shelley" ülkemizde 13 Temmuz’da vizyonda olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top