Hesabım
    Box Office: 11 Hafta Sonra Zirveyi Yabancı Aldı!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 13-15 Nisan hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Zirvenin uzun süreli sahibi "Ailecek Şaşkınız" zirveyi kaybederken, geçtiğimiz hafta sonunda listede 4 yeni film kendine yer buldu. 

    Listenin bu haftaki galibi bilgisayar oyunundan ilhamla beyaz perdeye uyarlanan Rampage: Büyük Yıkım oldu. Hollywood'un sevilen yüzü Dwayne Johnson, nam-ı diğer The Rock'ı başrolüne yerleştiren aksiyon filmi ilk hafta sonunda 95.621 seyirci tarafından izlenerek, 11 hafta sonra ilk kez bir yabancı filmi listenin zirvesine yerleştirmiş oldu. Listenin 2. filmi sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan Ailecek Şaşkınız oldu. İlk hafta sonunda tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olmayı başaran yerli komedi filmi, bu hafta zirveyi kaybetmiş olsa da, başarısını devam ettirerek bu hafta sonu 91.766 seyirci tarafından izlendi. 7. haftasını geride bırakan film toplamda 3.505.537 seyirci tarafından izlendi. Listenin 3. filmi genç yetenekleri bünyesinde toplayan aile filmi Bizim Köyün Şarkısı oldu. Çocuk yıldızlarla dolu kadrosu ile baharın gelişini müjdeleyen bol şarkılı türkülü film, 3. hafta sonu kapanışını 89.079 seyirci ile yapmayı başardı.

    Listede ilk 3 geride kalırken, yerli komedinin egemenliği bitmedi. Listenin 4. sırasında vizyondaki ilk haftasını kutlayan Oflu Hoca Trakya'da yer buldu. Sevilen yerli komedi serisinin yeni devam halkası açılışını 65.961 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortası da bir yerli yapıma ait. Burak Özçivit ve Kerem Bürsin'i başrollerine yerleştiren yerli savaş filmi Can Feda, 2. hafta sonu kapanışını 50.863 seyirci ile yaptı. Listede ikinci yarıyı vizyonun tazelerinden biri açtı. John Krasinski'nin yönetmen koltuğunu üstlendiği ve eşi Emily Blunt ile başrolünde yer aldığı korku filmi Sessiz Bir Yer, açılışını 50.858 seyirci ile yaptı. Listede sıralamayı vizyonun animasyon filmlerinden biri takip etti. Animasyon türündeki devam halkası "Fındık İşi 2", 2. hafta sonu kapanışını 22.799 seyirci ile gerçekleştirdi. 

    Listenin 8. sırasında yerli bir yapım etkisini gösterdi. Tolga Karaçelik'in Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen komedi dram filmi "Kelebekler", 3. hafta sonu kapanışında 13.089 seyirciye ulaştı. Listenin 9. sırası ise vizyonun bilim kurgu filmlerinden birine gitti. Usta yönetmen Steven Spielberg imzalı yeni sanal dünya macerası "Başlat Ready Player One", 3. hafta sonunda 12.873 seyirciye ulaştı. Listenin son filmi ise açılış haftasında 12.479 seyirciye ulaşan animasyon "Taş Devri Firarda" oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top