Hesabım
    29. Ankara Uluslararası Film Festivali Açılıyor!

    29. Ankara Uluslararası Film Festivali 19 Nisan'da açılıyor.

    29. Ankara Uluslararası Film Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 19 Nisan’da başlıyor. Türkiye’nin en köklü festivallerinden olan Ankara Uluslararası Film Festivali, MEB Şura Salonunda yapılacak görkemli açılış töreni ile start verecek.

    2018 yılı Onur Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı ve Türkiye sinemasının tanınmış simalarının katılımıyla gerçekleşecek olan törenin sunuculuğunu Ünsal Ünlü ve Özge Uzun üstlenecek. Dünya ve Türkiye sinemasının dikkat çekici filmlerinin bir araya geldiği zengin bir programla sinemaseverlerle buluşacak olan Ankara Uluslararası Film Festivali açılışında Aziz Nesin Emek Ödülünü sinemamızda hem başrollerde hem de yan rollerde ortaya koyduğu oyun gücüyle sanat yaşamına pek çok film ve ödül sığdıran Menderes Samancılar’a rol arkadaşı oyuncu Tuba Ünsal, Sanat Çınarı Ödülünü çok yönlü ve üretken sanatçı Rüştü Asyalı’ya oyuncu Bennu Yıldırımlar, Kitle İletişim Ödülünü Türkiye’de akademik alanda bilimsel ve hakemli ilk sinema dergisi olan sinecine Sinema Araştırmaları Dergisi’ne yapımcı Elif Dağdeviren takdim edecek.

    Tören Lüksemburg'da CCRN Kültür Merkezi, Paris'de Chez Papa Jazz Club, Sırbistan'da Nisville Jazz Festival'de konserler gerçekleştiren Emin Fındıkoğlu Quartet konseri ile devam edecek.

    Ulusal Uzun Film Yarışmasında yer alacak filmlerden En İyi Film Ödülünü alan filmin yapımcısına 50.000 TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülünü kazanan filmin yönetmenine ise 10.000 TL ödül verilecek. Konuk sinemacıların katılacağı söyleşilerden, Festilab atölyelerine birçok özel etkinliğin gerçekleştirileceği festival programında 55 ulusal ve uluslararası uzun metrajlı, 19 belgesel ve 84 kısa film yer alıyor.

    Ankara Uluslararası Film Festivali, 29 Nisan tarihine kadar film gösterimleri, yarışmalar, atölyeler ve özel etkinliklerle devam edecek. Biletler yarışma filmlerinin ve festival seçkilerinin gösterimlerinin yapılacağı Büyülü Fener Sineması Kızılay ile www.biletinial.com'da satışa sunuluyor. Festival programına www.filmfestankara.org.tr'den ulaşılabilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top