Hesabım
    David Cronenberg Venedik’te Yaşam Boyu Başarı Ödülü Alacak!

    Kanadalı usta yönetmene Venedik'ten büyük onur!

    Sayısız ödülün sahibi Kanadalı yönetmen David Cronenberg, bu sene Venedik Film Festivali’nde yaşam boyu başarısı için Altın Aslan ile ödüllendirilecek. Festival bu sene 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    “Videodrome”, “Dead Ringers”, “Varoluş”, “Sinek”, “Çarpışma”, “Şiddetin Tarihçesi”, “Cosmopolis” ve “Tehlikeli İlişki” gibi filmlerin 75 yaşındaki usta yönetmeni David Cronenberg, son olarak 2014 yılında “Yıldız Haritası” ile beyaz perdeye konuk olmuştu. Yönetmen alacağı yaşam boyu başarı ödülüyle ilgili şunları söyledi:

    Venedik’in Altın Aslan’ını her zaman çok sevmişimdir. Altın kanatlarıyla uçan bir aslan, sanatın da özü bu değil midir? Sinemanın özü. Kendi Altın Aslan’ıma sahip olmak, neredeyse dayanılmaz derecede heyecan verici olacak.

    Cronenberg, onlarca yıllık uzun kariyeri boyunca her zaman ödül törenlerinin ve festivallerin göz bebeği oldu. “Çarpışma” ile 1996 yılında Cannes’da Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü ve 1999’da “Varoluş” ile Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı’yı kazandı. Filmleri toplam yedi Altın Küre’ye aday gösterilen yönetmen, 2006 yılında Cannes Film Festivali jürisine başkanlık yaptı ve festivalin yaşam boyu başarı ödülü olan Carrosse d’Or’u kucakladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top