Hesabım
    “Logan’ın Kaçışı” Filminin Yönetmeni Michael Anderson Hayatını Kaybetti!

    Ünlü yönetmenin “80 Günde Devrialem” filmi ile Oscar adaylığı bulunuyordu.

    Distopik bilim kurgu “Logan’ın Kaçışı” ve 5 Oscar ödüllü “80 Günde Devrialem” gibi filmlerle tanınan Oscar adayı yönetmen Michael Anderson 98 yaşında hayatını kaybetti.

    Michael Anderson kariyerine 1940’larda yardımcı yönetmenlik yaparak başladı. 2. Dünya Savaşı yüzünden askere gidene kadar birçok filmde görev aldı. Üçüncü uzun metrajlı filmi olan 1955 yapımı “The Dam Busters”, o yıl Britanya’da en fazla gişe yapan film oldu. Daha sonra yönetmenden, “80 Günde Devrialem” filmini yönetmesi istendi. ‘En İyi Film Ödülü’ de dahil olmak üzere 5 Oscar kazanan film, yönetmene Oscar ve Altın Küre adaylığı getirdi. 1976 yılında çektiği “Logan’ın Kaçışı” ile sektörde iyice isim yapmaya başladı. Michael York, Jenny Agutter, Richard Jordan, Roscoe Lee Browne, Farrah Fawcett ve Peter Ustinov gibi isimlerin yer aldığı film, vizyona girdiği yılın en pahalı filmlerinden biri oldu ve yapımcı şirketine 50 milyon dolardan fazla gişe hasılatı getirdi. Usta yönetmen 1999 tarihli “The New Adventures of Pinocchio” filmi ile kariyerini noktaladı.

    Onlarca yıllık kariyerine 30’dan fazla film sığdıran İngiliz yönetmenin filmografisinde, “The Wreck of the Mary Deare”, “Summer of the Monkeys”, “Yangtse Incident: The Story of H.M.S. Amethyst”, "The Shoes of the Fisherman", “Orca / Katil Balina” ve “Millennium” gibi ünlü filmler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top