Hesabım
    15. Çocuk Filmleri Festivali Yozgat'ta!

    15. Çocuk Filmleri Festivali tam gaz sürüyor.

    15. Çocuk Filmleri Festivali yolculuğuna devam ediyor. 27 Nisan'da start veren ve 28 - 29 Nisan’da İstanbul’da düzenlenen film gösterimleri ve etkinliklerin ardından yola çıkan festival, dün itibariyle Yozgat'a ulaştı. Bugün de Yozgat'taki çocuklara sinema keyfi yaşatacak olan festivalin Yozgat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun yaptığı konuşmada, çok film izlemenin hayal gücünü daha da artırdığının altını çizdi. 

    Törene katılan yüzlerce çocuk, festivalin açılış töreninin ardından ATV ekranlarında yayınlanan Kanatsız Kuşlar” dizisinin Suna karakterini başarıyla canlandıran oyuncu (Masalcı Abla) Fulya Aksular’ın anlatımıyla festivalin açılış filmi Fransa’dan “Dışarıda” filmini keyifle izlerken, “Çocuk Jürisi Atölyesi”ni Sinema Yazarı Senem Erdine gerçekleştirdi. “Çocuk Jürisi Atölyesi” tarafından yönetmenliğini Joost Lieuwma ile Daan Velsink’in üstlendiği “Panik” filmi birinci seçildi.

    15.Çocuk Filmleri Festivali bu yıl, Marmara’dan Doğu Anadolu’ya yüzlerce çocuğa sinema ile ulaşmayı amaçlıyor. Festival ve 8 Mayıs’ta Erzincan’da, son olarak 10 ve 11 Mayıs’ta Van’da da çocuklarla buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top