Hesabım
    "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" Filminin Fragmanı Yayınlandı!

    "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman"dan fragman geldi.

    Kudret Sabancı’nın 25 Mayıs’ta vizyona girecek “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” filminin merakla beklenen fragmanı yayınlandı.

    Eğrikapı Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş’un hayatını ilk kez beyaz perdeye taşıyan filmin başrollerinde Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Bora Akkaş ve Miray Daner yer alıyor. 

    Vecihi Hürkuş’un Kurtuluş Savaşı’na kadar olan kahramanlık öykülerinin ve mücadelelerinin güçlü görsel efektlerle anlatıldığı film, Türkiye’de ilk kez hava muharebelerinin en uzun süre gösterildiği film olmasıyla dikkat çekiyor. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş’un hayatının anlatılacağı film, Türkiye'nin gizli tarihi değerlerinden birine ışık tutacak.

    1912 yılında, Vecihi 16 yaşındayken başlayan uçma sevdasına adanmış bu hayat hikayesi, uçak tasarlama hayallerinin peşinden Vecihi’nin izini sürerek giden Mehmet ve Selin’in günümüzde geçen öyküsüyle birlikte ilerliyor. İstiklal Madalyası ve TBMM’den üç takdirname ile şereflendirilen, yaşamını yerli uçak üretimine ve yeni yeni pilotlar eğitmeye adayan Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan film 25 Mayıs'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top