Hesabım
    71. Cannes Film Festivali Başladı

    Festivali Martin Scorsese ve Cate Blanchett açtı

    71. Cannes Film Festivali, etkinliğin ana mekanı Grand Théâtre Lumière’de gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı.

    Festivalin açılışı, Jean-Luc Godard imzalı Pierrot le fou filminden alıntılanan bir pasajla yapıldı. Hemen ardından Direktör Thierry Frémaux konuşmasını yaptı ve Cate Blanchett’ın başkanlığını yürüttüğü jüriyi sahneye davet etti. Bu yılın ana yarışma jürisi Chang Chen, Ava DuVernay, Robert Guédiguian, Khadja Nin, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Denis Villeneuve ve Andrey Zvyagintsev’den oluşuyor.

    Altın Palmiye adaylarının görüntülerinden oluşan bir kolaj yayınlandıktan sonra sahnede Oscarlı Les Moulins de mon cœur şarkısı seslendirildi. Sonrasında ise usta yönetmen Martin Scorsese ile bu yılın jüri başkanı Cate Blanchett, festivalin başladığını resmi olarak anons ettiler.

    71. Cannes Film Festivali, İran’ın en ünlü sinemacılarından Asghar Farhadi’nin yeni filmiyle açıldı. Açılış töreni bittikten sonra sıra açılış filmine geldi ve Everybody Knows hem dünya galasını gerçekleştirdi hem de festivalin açılışını yaptı. Yönetmen Farhadi ve başrol oyuncuları Penélope Cruz, Javier Bardem ve Ricardo Darín de sahnedeki yerlerini aldı.

    Festivalin ilk günü 81 yaşında hayatını kaybeden sinefil, tarihçi ve yönetmen Pierre Rissient'e ithaf edilirken ilk güne Altın Palmiye jürisinin kırmızı halıda verdiği pozlar damgasını vurdu. İşte ilk günden kameralara yansıyanlar...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top