Hesabım
    Stalin Dönemi Biyografisi "Gareth Jones"tan İlk Kare!

    Biyografik gerilim filmi "Gareth Jones" tarihi gerçekleri irdeliyor.

    Politik bir gerilimi arka planına alan Gareth Jones'tan ilk kare yayınlandı. Oscar adayı yönetmen Agnieszka Holland'ın merakla beklenen filmi, milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan planlı kıtlık "Holodomor"un ve bu gerçeği dünyaya duyuran cesur gazetecinin izini sürüyor.

    Gareth Jones İngiliz bir araştırmacı gazetecidir. Takip ettiği bir hikayenin peşinden Sovyet Birliği'ne yolculuk eder. Orada Ukraynalı halkın büyük bir açlık yaşadığını görür. Devlet tarafından uygulanan bu kıtlık politikası sonucunda, 1932-1933 arasında 3.9 milyon kişi ölmüştür. Jones bu gerçeği dünyaya duyurmak ve sempati beslenen Sovyet rejiminin karanlık tarafını göstermek için hikayesinin peşinden riskli bir yolculuğa çıkar. Hikayesini yayınlamasının ardından Jones, kıtlığı örtbas etmek isteyen güçlere karşı mücadele vermek zorunda kalacaktır...

    WESTEND FILMS

    Galli araştırmacı gazeteciye James Norton'ın hayat verdiği biyografik gerilim filminde Vanessa Kirby de Rusya temelli bir kıtlık planının ortaya çıkmasına yardımcı olan New York Times muhabiri Ada Brooks'u canlandırıyor. Polonya ve Ukrayna çekimleri tamamlanan film, çekimlerini bitireceği Edinburgh, İskoçya'ya geçecek.

    Gareth Jones'un "Holodomor" haberi, George Orwell'ın ünlü romanı "Hayvan Çiftliği"nin temelini oluşturuyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top