Hesabım
    Kaan Müjdeci'nin Yeni Filmine Japonya'dan Destek!

    Kaan Müjdeci'nin yeni filmi "Iguana Tokyo" Japonya'dan fon buldu.

    Ödüllü yönetmen Kaan Müjdeci'nin yeni filmine Japonya'dan fon geldi. İlk filmi Sivas'la büyük bir başarıya imza atan ve birçok ödül kazanan yönetmenin ikinci uzun metraj filmi "Iguana Tokyo" Japonya’nın en önemli film destek fonundan yararlanmaya hak kazandı. "Iguana Tokyo", 1974’ten bu yana bakanlığın UNIJAPAN kuruluşu tarafından sağlanan Bunka-cho film fonundan destek alacak.

    Ortak yapımcılardan Ryohei Tsutsui’nin şirketi Trixta üzerinden başvurulan fon; en az 250 bin, en fazla 600 bin Euro olmak üzereprojenin toplam bütçesinin %20'lik kısmını karşılayacak. Daha önce 10. Köprüde Buluşmalar - 34. İstanbul Film Festivali ve Cinelink 2015 21. Saraybosna Film Festivali’nde Ortak Yapım Platformları’na seçilen “Iguana Tokyo”; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’dan da 1 milyon TL destek fonu almaya hak kazandı. “Iguana Tokyo”, 69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye - Cannes L’Atelier’e seçilen toplam 15 proje arasında yer aldı.

    Müjdeci’nin yazdığı ve yöneteceği, Almanya-Türkiye-Japonya ortak yapımı “Iguana Tokyo”nun çekimleri Tokyo ve Berlin'de gerçekleştirilecek. Çekimlerinin 2018’de tamamlanması planlanan filmin dili ise Japonca ve İngilizce olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top