Hesabım
    Box Office: "Avengers" Zirveyi Bırakmıyor!

    Yerli box office verileri açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 11-13 Mayıs hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Zirvenin taze sahibi "Avengers: Infinity War" zirveyi kaptırmazken, geçtiğimiz hafta sonunda 2 yeni film listede kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki galibi de beklenildiği üzere Avengers: Infinity War oldu. Marvel'ın 60'tan fazla çizgi roman kahramanını bir araya getiren devam halkası, Türkiye'de 134.637 seyirciyle 3. hafta sonunu kapatmış oldu. Film 3 haftada toplam 1.665.398 seyirciye ulaşarak tüm zamanların en çok izlenen yabancı filmleri listesinde sekizinci sıraya yerleşirken, 1,5 milyon seyirciyi aşan ilk süper kahraman filmi de oldu. Listenin 2. filmi vizyonun tazeleri arasından geldi. Cartoon Network'ün ilk tamamen yerli yapımı olan Kral Şakir'in beyaz perde macerası Kral Şakir Oyun Zamanı başarılı bir açılış yaparak listede 2. sırayı aldı. Yerli animasyon filmi hafta sonunda 108.071 seyirci tarafından izlendi. Listenin 3. filmi ise gişede büyük başarı elde eden "4N1K"nın devam halkası 4N1K 2 oldu. Genç okurların kalbine taht kuran roman serisinin beyaz perde uyarlaması 2. hafta sonunda 48.110 seyirciye ulaştı. Devam halkasının, ilk filmin çizgisinin altında seyrettiği gözlerden kaçmadı.

    Listede ilk 3 geride kalırken, yerli yapımların ağırlığı değişmedi. Listenin 4. filmi sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan Ailecek Şaşkınız oldu. İlk hafta sonunda tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olmayı başaran yerli komedi filmi, başarısını devam ettirerek bu hafta sonu 37.968 seyirci tarafından izlendi. 11. haftasını geride bırakan film toplamda 3.945.962 seyirci tarafından izlenerek, listedeki 50 film arasında en çok seyirciye ulaşan film konumunu koruyor. Listenin 5. filmi BKM'nin sevilen komedi yıldızlarını bir araya getiren Cici Babam oldu. "Güldür Güldür" ekibinin fenomen haline gelen oyuncularıyla bir aile komedisi yaratan "Cici Babam" 4. hafta sonu kapanışını 27.209 seyirci ile yaptı. Listenin 6. sırasında "Kapan" ve "Ölüm Günün Kutlu Olsun" gibi düşük bütçeli korku filmlerinin yapım şirketi Blumhouse'ın imzasını taşıyan Doğruluk mu Cesaret mi? yer buldu. Popüler yabancı dizilerin genç yıldızlarını bünyesinde toplayan korku filmi 2. hafta sonu kapanışını 25.193 seyirci ile yaptı. Listenin 7. sırasında Ali Atay'ın ikinci yönetmenlik denemesine imza attığı "Ölümlü Dünya" yer buldu. Yerli komedinin sevilen isimlerini kadrosunda toplayan film, yoğun istek üzerine ikinci kez vizyona girerek, 18.800 seyirciye ulaşmayı başardı. 

    Listenin son 3'ünü açan film ise Erdal Ceylan'ın yönettiği "Cehennemden Selfie" oldu. Kanada yapımı korku filmi açılışını 17.805 seyirci ile gerçekleştirdi. Listenin 9. sırasında vizyonun animasyon yapımlarından biri yer buldu. İlk filmiyle çocuk seyircilerin gönüllerine taht kuran "Maşa ile Koca Ayı"nın devam halkası "Maşa ile Koca Ayı 2: Sonsuz Arkadaşlık" 4. hafta sonu kapanışını 13.626 seyirci ile yaptı. Bir çok Youtube fenomenini bünyesinde toplayan filmde Enes Batur da yer alıyor. Listenin son filmi Hollywood'un sevilen yıldızlarını bünyesinde toplayan "Oyun Gecesi" oldu. Çocukluktan beri oynanan bir oyunu yetişkinliğe taşıyan komedi filmi 2. hafta sonu kapanışını 11.757 seyirci ile yaptı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top