Hesabım
    Kristen Stewart'tan Cannes'da Topuklu Ayakkabı Eylemi!

    Kristen Stewart, Cannes Film Festivali'nin kırmızı halıda uyguladığı sivri topuk zorunluluğunu protesto etti.

    Cannes Film Festivali bu yıl pek çok kez gündeme geldi. Seçkisinin yanı sıra Netflix ile tartışmaları, özçekim yasağı gibi festivalin içeriğinden bağımsız konularla da pek çok kez haberlerde yer bulan köklü film festivali, bu kez de katılımcılarına uyguladığı sivri topuk mecburiyeti ile haberlerde yer aldı. Bu yılki festivalin jürisinde yer alan Amerikalı yıldız Kristen Stewart, festivalin kadın oyunculara getirdiği kırmızı halıda topuklu ayakkabı giyme zorunluluğunu protesto etti.

    Christian Louboutin stilettoları ile kırmızı halıda kameralara poz veren Stewart, ana fotoğraf çekimi bittikten sonra fotoğrafçıların önünde topuklu ayakkabılarını çıkarttı ve Cannes merdivenlerinden yalın ayak çıktı.

    Stewart'ın Cannes kırmızı halı kuralına ilk isyanı ise 2016 yılında olmuştu. Stewart, yalnızca fotoğraf çekimi için siyah spor ayakkabılarını çıkarıp gümüş topuklu ayakkabılarını giymişti. Cannes'daki spor ayakkabılı ortaya çıkışından 1 hafta önce açıklama yapan Stewart, Cannes'ın bu kuralını cinsiyetçi bulduğu için karşı olduğunu söylemişti. 

    Güzel yıldız; "İşler hemen değişmeli. Eğer [bir erkek ve ben] kırmızı halıyı birlikte yürüyorsak ve birileri beni durdurup 'Özür dilerim genç bayan, topuklu giymiyorsunuz, içeri giremezsiniz' derse, ben de 'Arkadaşım da giymiyor. O da topuklu giymek zorunda mı?' diyeceğim. Kısacası ondan istemediğiniz bir şeyi benden de isteyemezsiniz." demişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top