Hesabım
    Ahlat Ağacı’nın Prömiyeri Cannes Film Festivali’nde Yapıldı

    Merakla beklenen gala gerçekleşti

    Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Ahlat Ağacı, Cannes Film Festivali kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirdi. 3 saat 10 dakika uzunluğundaki filmin galasıyla birlikte ana yarışma gösterimleri sonlanmış oldu.

    Ahlat Ağacı’nın kırmızı halısında yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra filmin ortak senaristi Ebru Ceylan, yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, oyuncuları Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Bennu Yıldırımlar, Ahmet Rıfat Şungar ve Öner Erkan da yerlerini aldı.

    Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu’nun ardından çektiği ilk filmi olan Ahlat Ağacı, senaryosunda Ceylan’ın yanı sıra Ebru Ceylan ve Akın Aksu’nun imzasını taşıyor ve yazar olmanın hayalleriyle büyüdüğü kasabaya geri dönen Sinan’ın hikayesini takip ediyor. Kitabının basımı için gerekli olan parayı toplamaya çalışan Sinan, babasının yarattığı borçlarla yüzleşiyor.

    Nuri Bilge Ceylan Ahlat Ağacı’yla birlikte bir kez daha taşranın yolunu tutuyor ve odağına bir baba-oğul ilişkisini alıyor. Üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor.

    Başroldeki Aydın Doğu Demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top