Hesabım
    Ahlat Ağacı’nın Basın Toplantısı Yapıldı

    Toplantıda öne çıkanlar...

    Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali’nin son galasında yeni filmi Ahlat Ağacı’nı izleyicinin beğenisine sundu. Başrollerini Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar’ın paylaştığı film, gala gösteriminden sonra dakikalarca ayakta alkışlanırken yerel ve uluslararası basından gelen ilk yorumlar olumlu yönde oldu. The Guardian’ın ünlü sinema eleştirmeni Peter Bradshaw filme beş yıldız verdi.

    Ahlat Ağacı’nın bu sabah gerçekleşen basın toplantısına Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra yapımcılar Zeynep Özbatur Atakan ve Alexandre Mallet-Guy, senaristler Akın Aksu ve Ebru Ceylan, başrol oyuncuları Aydın Doğu Demirkol ve Murat Cemcir ile görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki katıldı.

    Nuri Bilge Ceylan filmin esin kaynağının, aynı zamanda akrabası da olan Akın Aksu’nun kendi hikayesinden doğduğunu açıkladı. Aksu’nun babasıyla olan ilişkisini kaleme aldığı, yer yer sinematografik detaylara sahip 80 sayfalık bir metinden yola çıktıklarını söyleyen yönetmen, Aksu ve Ebru Ceylan ile birlikte oturup senaryoyu oluşturduklarını ve merkeze babayı değil oğulu yerleştirmeye karar verdiklerini belirtti. Ceylan gençlerle ilgili bir film yapmayı her zaman istediğini ve Ahlat Ağacı ile Türkiye’de kendini var etmeye çalışan bir genci ve onun etrafını kuşatan değer yargılarını anlatmaya çalıştığını söyledi.

    Ceylan, komedi türündeki yapımlarla bütünleşen Murat Cemcir’in filme dahil olma süreciyle ilgili de konuştu. Baba karakterinin kendisiyle ilgili kaygılarının olduğunu söyleyen yönetmen, Cemcir’in dizilerde canlandırdığı bazı sahneleri tekrar tekrar izlediğini ve böylece onun role uygun olduğuna karar verdiğini söyledi. Cemcir ise "hepimiz taşralıyız" diyerek bu yüzden filmin dünyasını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

    Ahlat Ağacı'nın hikayesi, Nuri Bilge Ceylan’ın çocukluğunun geçtiği Çanakkale kasabasında hayat buluyor. Lokasyon seçimleri için bir hayli uğraştıklarını söyleyen Ceylan, Ahlat Ağacı'nın aynı bölgede geçen Mayıs Sıkıntısı’na benzemesinden çekindiğini söylerken burada yaşayan akrabaları sayesinde çekimlerin kolaylaştığını da ekledi.

    71. Cannes Film Festivali bu akşam Lumiere salonunda düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top