Hesabım
    Box Office: Han Solo Deadpool'u Deviremedi

    Yerli box office verileri açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 25-27 Mayıs hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Zirvenin taze sahibi "Deadpool 2" bu hafta da zirveden inmezken, geçtiğimiz hafta sonunda 4 yeni film listede kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki galibi de Marvel'ın sarkastik anti kahramanı Deadpool oldu. Merakla beklenen devam halkasıyla vizyona bomba gibi düşen Deadpool 2, 2. hafta sonu kapanışını 182.467 seyirci ile yaptı. 20th Century Fox'un Türkiye'de en iyi açılış yapan filmi statüsüne ulaşmayı başarmış olan yapım, 2. haftasında ulaştığı seyirci sayısıyla en yakın rakibini üçe katlamayı başarmış oldu. Listenin 2. filmi Star Wars evreninin en sevilen karakterlerinden Han Solo'nun geçmişi ele alan Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi oldu. Serinin ikonik karakterini bu kez gençlik yıllarında gördüğümüz sin-off filmi ülkemizdeki açılışını 57.020 seyirci ile yaptı. Film, Star Wars evreninin Amerika'daki en düşük 2. açılışına sahip. Listenin 3. filmi Cartoon Network'ün ilk tamamen yerli yapımı olan Kral Şakir'in beyaz perde macerası Kral Şakir Oyun Zamanı oldu. Yerli animasyon filmi 3. hafta sonunda 39.878 seyirci tarafından izlendi.

    Listede ilk 3 geride kalırken, kahramanlık hikayeleri ağırlık kazanıyor. Listenin 4. sırasında Avengers: Infinity War yer buldu. Marvel'ın 60'tan fazla çizgi roman kahramanını bir araya getiren devam halkası, Türkiye'de 31.116 seyirciyle 5. hafta sonunu kapatmış oldu. Film, ülkemizde 4 haftada toplam 1.8 milyon seyirciye ulaşmış oldu. Listenin tam ortasındaki yapım ise yerli kahramanlık hikayesi Hürkuş: Göklerdeki Kahraman oldu. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan film 30.608 seyirciye ulaştı. Listenin ikinci sırasını açan yapım da yerlilerin arasından çıktı. Vizyondaki ikinci turuna çıkan yerli komedi Yol Arkadaşım18.475 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin 7. sırasında Yeşilçam'ın nostaljik sıcaklığını aratmayan Bal Kaymak yer buldu. Eğlenceli aile filmi 2. hafta sonu kapanışını 12.277 seyirci ile yaptı.

    Listenin 8. sırasında vizyonun tazelerinden biri yer buldu. Yerli korku filmi "Kafir" açılışını 10.101 seyirci ile yaptı. Listenin 9. filmi sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan "Ailecek Şaşkınız" oldu. İlk hafta sonunda tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olmayı başaran yerli komedi filmi, başarısını devam ettirerek bu hafta sonu 9.859 seyirci tarafından izlendi. 13. haftasını geride bırakan film toplamda 3.9 milyon seyirci tarafından izlendi. Listenin son filmi ise 8.295 seyirci ile yerli komedi filmi "Azraille Dans" oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top