Hesabım
    Box Office: Dinozorlar Zirveyi Ele Geçirdi!

    Yerli box office verileri açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 8-10 Haziran hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Zirvenin taze sahibi "Deadpool 2" bu hafta zirveyi kaybederken, geçtiğimiz hafta sonunda listede 4 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi soyu tükenmiş dev kertenkeleleri şehre getiren Jurassic World: Yıkılmış Krallık oldu. Steven Spielberg'ün imzasını taşıyan 1993 yapımı Jurassic Park'tan beri gelişen ve bugünlere gelen serinin yeni devam halkası ülkemizdeki açılışını 212.426 seyirci ile yaptı. Listenin 2. sırasındaki film de Marvel'ın sarkastik anti kahramanı Deadpool oldu. Merakla beklenen devam halkasıyla vizyona bomba gibi düşen Deadpool 2, 4. hafta sonu kapanışını 60.315 seyirci ile yaptı. Film, 20th Century Fox'un Türkiye'de en iyi açılış yapan filmi statüsüne ulaşmayı başarmıştı. Listenin 3. sırasında ise vizyonun tazelerinden biri yer aldı. Vine fenomeni Halil Söyletmez'in sevilen tiplemesi Cumali Ceber'i beyaz perdeye geri döndüren Cumali Ceber 2 açılışını 54.505 seyirci ile yaptı.

    Listede ilk 3 geride kalırken, yapımların tonu da biraz karanlıklaşıyor. Gösterildiği festivallerden övgülerle dönen ve yılın en iyi korku filmlerinden biri olarak gösterilen Ayin, açılışını 33.430 seyirci ile yaptı. Akrabalarımızdan istemsizce aldığımız miraslar üzerine kurulan film anaerkil bir cehennem yaratıyor. Listenin tam ortasında ise listenin ilk animasyonu Cüce Dedektif Şerlok yer buldu. Bahçe cücelerini hayata döndüren serinin yeni devam halkası ülkemizdeki 2. hafta sonu kapanışını 32.849 seyirci ile yaptı. Listenin 6. sırasında ülkemizin yurtdışındaki gururu Nuri Bilge Ceylan imzalı Ahlat Ağacı yer buldu. Ünlü yönetmene bir kez daha Cannes yollarını aşındıran yerli dram filmi yerli gişedeki 2. hafta sonunda 31.389 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin 7. filmi Cartoon Network'ün ilk tamamen yerli yapımı olan Kral Şakir'in beyaz perde macerası Kral Şakir Oyun Zamanı oldu. Yerli animasyon filmi 5. hafta sonunda 9.666 seyirci tarafından izlendi. 

    Listenin son üçünü açan film ise vizyonun aksiyonları arasından çıktı. Bir fırtına ile bir soygunu harmanlayarak aksiyonun dozunu iki katına çıkaran Kasırgada Vurgun 2. haftasında 9.036 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin 9. sırasında 8.000 seyirci ile yerli korku filmi "Cin-i Ayet" yer bulurken, listenin son filmi ise 7.355 seyirciyle animasyon Sevimli Tekneler oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top