Hesabım
    Pera Film'in Yaz Programı "Kumsalda" Devam Ediyor!

    Pera Film güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte yaz sıcağını beyaz perdeye taşıyor.

    Pera Film yaz aylarını Kumsalda programı ile seyircilerine taşıyor. Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün 1870’lerden 20. yüzyıla, deniz hamamından plaja geçişin hikâyesine odaklanan programı seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Sinemada bir mekân olarak kumsalın işaret ettiği anlamların izlerini süren Kumsalda programı tam gaz sürüyor.

    İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” sergisine paralel olarak hazırlanan yaz temalı bir film seçkisi, inemada bir mekân olarak kumsalın işaret ettiği anlamların izlerini sürüyor. Kumsalda programı kapsamında gösterilen filmler, romantik bakışın ve keyifli anların temsili kumsalın, karanlık tatil hikâyelerinin başlangıcına dönüşebildiğine de işaret ediyor.

    Kapsamında Michelangelo Antonioni’nin Macera (L’Avventura), Jacques Tati’nin Bay Hulot'nun Tatili (Mr. Hulot’s Holiday), Otto Preminger’in Günaydın Hüzün (Bonjour Tristesse) gibi çeşitli sinema klasiklerinin yanı sıra, Asghar Farhadi'den Elly Hakkında (About Elly) gibi yakın dönemden filmlerin de yer aldığı Kumsalda film programı 8 Haziran- 28 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz izlenebilir. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top