Hesabım
    Ridley Scott’lı CIA Filmi “Neither Confirm Nor Deny” Senaristini Buldu!

    Gerçek bir CIA operasyonunu konu alan film senaristine kavuştu.

    4 Oscar adayı başarılı yönetmen Ridley Scott’ın yapım şirketinin arkasında bulunduğu gerilim filmi “Neither Confirm Nor Deny” senaristini buldu. Kariyerine “Family Guy” ile başlayan senarist Dave Collard filmin senaryosuna imza atacak. Fazla deneyimli bir isim olmayan yazarın filmografisinde “Zaman Tükeniyor / Out of Time” ve “Annapolis” filmleri bulunuyor.

    Proje, Ridley Scott’ın yapım şirketi Scott Free Films ve New Sparta Films filmin haklarını geçtiğimiz sene satın aldığında başladı. David H. Sharp’ın “The CIA’s Greatest Covert Operation: Inside the Daring Mission to Recover a Nuclear-Armed Soviet Sub” isimli kitabından uyarlanan film gerçek bir olayı konu alıyor.

    Kitap, Sovyet nükleer denizaltısı K-129’un 1968 yılında Pasifik Okyanusu’nun yaklaşık 5000 kilometre derininde batması olayının sonrasında yaşananları işliyor. Büyük çapta bir arama çalışmasına rağmen Sovyetler denizaltını bulamaz. Ancak CIA, Azorian kod isimli altı yıllık bir operasyonla denizaltını ve sırlarını yüzeye çıkarır. Münzevi milyarder Howard Hughes önderliğinde okyanus madenciliği yapıldığını öne süren göstermelik bir hikaye uydurulur. Hikayenin gerçek detayları basın tarafından ortaya çıkarıldığında CIA’in cevabı “Bunu ne onaylayabiliriz ne de reddedebiliriz” olur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top