Hesabım
    Box Office: Jurassic World Yine Zirvede!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 15-17 Haziran hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Zirvenin taze sahibi "Jurassic World: Yıkılmış Krallık" bu hafta da yerini korurken, geçtiğimiz hafta sonunda listede 3 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi de soyu tükenmiş dev kertenkeleleri şehre getiren Jurassic World: Yıkılmış Krallık oldu. Steven Spielberg'ün imzasını taşıyan 1993 yapımı Jurassic Park'tan beri gelişen ve bugünlere gelen serinin yeni devam halkası ülkemizdeki 2. hafta sonu kapanışını 134.390 seyirci ile yaptı. Listenin 2. sırasındaki film vizyonun tazeleri arasından geldi. Yerli korku serisinin yeni devam halkası Üç Harfliler: Beddua, gişedeki açılışını 82.746 seyirci ile yaptı. Listenin 3. filmi de vizyondaki ilk haftasını kutlayanlar arasından çıktı. Geniş çaplı bir soygun macerasını kadınların eline emanet eden spin-off projesi Ocean's 8, zengin kadrosunu boşa çıkarmadı ve açılışını 52.935 seyirci ile yaptı.

    Listenin 4. sırasını alan ise Marvel'ın sarkastik anti kahramanı Deadpool oldu. Merakla beklenen devam halkasıyla vizyona bomba gibi düşen Deadpool 2, 5. hafta sonu kapanışını 51.040 seyirci ile yaptı. Film, 20th Century Fox'un Türkiye'de en iyi açılış yapan filmi statüsüne ulaşmayı başarmıştı. Listenin tam ortasında ise vizyonun yerli komedilerinden biri yer buldu. Vine fenomeni Halil Söyletmez'in sevilen tiplemesi Cumali Ceber'i beyaz perdeye geri döndüren Cumali Ceber 2, 2. hafta sonunda 41.795 seyirci tarafından izlendi. Listenin 6. sırası da bir yerli komedi ile devam etti. Sıradan bir taksicinin çılgın bir gününü konu alan Dümdüzz Adam, açılışını 23.128 seyirci ile yaptı. Listenin 7. sırasında listenin tek animasyonu Cüce Dedektif Şerlok yer buldu. Bahçe cücelerini hayata döndüren serinin yeni devam halkası ülkemizdeki 3. hafta sonu kapanışında 22.239 seyirciye ulaştı.

    Listenin 8. sırasında ülkemizin yurtdışındaki gururu Nuri Bilge Ceylan imzalı Ahlat Ağacı yer buldu. Ünlü yönetmene bir kez daha Cannes yollarını aşındıran yerli dram filmi yerli gişedeki 3. hafta sonunda 18.596 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin 9. sırasında ise bir Türk kahramanlığını beyaz perdeye taşıyan dokunaklı dram filmi Ayla yer buldu. Zengin kadrosuyla beğeni toplayan tarih dramı 12.393 seyirciye ulaştı. Gösterildiği festivallerden övgülerle dönen ve yılın en iyi korku filmlerinden biri olarak gösterilen Ayin, 2. hafta kapanışında 12.145 seyirciye ulaşarak listenin son filmi oldu. Akrabalarımızdan istemsizce aldığımız miraslar üzerine kurulan film anaerkil bir cehennem yaratıyor.  

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • ABD Box Office: İnanılmaz Aile Zirveye Yerleşti!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top