Hesabım
    Martin Scorsese Roma’da Yaşam Boyu Başarı Ödülü Alacak!

    Oscar ödüllü usta yönetmene Roma Film Festivali’nden büyük onur!

    Filmleri defalarca kez Oscar’a aday gösterilen yönetmen Martin Scorsese'nin bu yıl Roma Film Festivali’nde yaşam boyu başarı ödülü alacağı açıklandı. Usta sinemacıya ödülü İtalyan yönetmen Paolo Taviani takdim edecek. 13. Roma Film Festivali 18-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

    Amerikalı yönetmen Scorsese’nin İtalya ile köklü bağları bulunuyor. Yönetmenin her iki taraftan da büyükbaba ve büyükannesi, Amerika Birleşik Devletleri’ne Sicilya Adası’ndaki Palermo şehrinden göç etmiş. 1999 yılında İtalyan yönetmenler üzerine olan “My Voyage to Italy” belgeselinin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen isim, 10 dalda Oscar’a aday gösterilen “New York Çeteleri / Gangs of New York” filmini de Roma’daki ünlü Cinecitta stüdyolarında çekti.

    Arka Sokaklar”, “Taksi Şoförü”, “Kızgın Boğa”, “Sıkı Dostlar”, “Casino” ve “Para Avcısı” gibi filmlerle tanınan yönetmen kariyeri boyunca 12 kez Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. 2007 yılında ise “Köstebek” ile En İyi Yönetmen Oscar’ına layık görüldü. Sinemacının Jimmy Hoffa’nın öldürülmesini konu alan Robert De Niro ve Al Pacino’lu yeni filmi “The Irishman” önümüzdeki yıl vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top